Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zadarske-benediktinke

Zadarske benediktinke sa svog poljoprivrednog imanja poručile: "Sve što se učini s ljubavlju je plodonosno"

Upoznajte Benediktove kćeri, zadarske benediktinke sv. Marije kao poljoprivrednice i prerađivačice hrane! Iz zatvorenosti samostana odlazimo u otvorenost njihovih polja, prostranost voćnjaka i vinograda. Vidjet ćemo kako koludrice svoja crna redovnička odijela zamjenjuju redovničko-radnim plavim tunikama, boje Neba čije znakove znalački čitaju, s čijim blagoslovima umješno surađuju, uspješno obrađuju i kopaju, beru i prebiru, nose košare i prerađuju. I pritom u svemu iščitavaju stvaralački božanski Duh i katehezu života.

Sestre benediktinke o koronavirusu: "Bog nas je stvorio za sebe ništeći u nama i oko nas sve bogove koje smo sebi stvorili"

Sedam sestara benediktinki svete Marije iz samostana u Zadru napisale su za Hrvatsku katoličku mrežu ohrabrujuće poruke za sve obitelji i samce u izolaciji. Koronavirus doveo nas je do istine: "Bog sve pretvara u privremenost osim svoje neizmjernosti. Bog nas je stvorio za sebe ništeći u nama i oko nas sve bogove koje smo sebi stvorili", stoji u jednom od sestarskih pisama. "Budite hrabri kroz ovu patnju, Bog je s vama", napisala je opatica M. Anastazija Čizmin. U tekstu donosimo i molitvu sestara benediktinki u vrijeme epidemije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja