Budi dio naše mreže

Povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara, akademska umjetnica Eva Vukina nacrtala je novu sliku inspiriranu patnjama toga Grada heroja.

/ mp

“Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu, danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom. Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju. Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu. Hvala Ti, Bože, što imamo sveti grad na Nebu. Daj nam snage da nastavimo hrabru borbu za Domovinu za koju je toliko nedužnih ljudi ginulo. Crtež na zidu moje sobe posvećen Vukovaru povodom obljetnice pada Vukovara 2018. godine”, poručila je Vukina na svojem Facebook profilu.

Foto: FB Eva Vukina

Eva Vukina je mlada umjetnica koja predivno slika kršćanske motive.

Javnost je s radom Eve Vukine posebno bila upoznata na ovogodišnjem koncertu “Progledaj srcem” kada je ova mlada umjetnica za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb.

Završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci prije godinu dana kad je obranila diplomsku radnju, a danas živi u Čakovcu gdje je i rođena i odrasla.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja