Budi dio naše mreže

Na području Varaždinske biskupije od 24. do 28. veljače održat će se projekt "Bartimej" kojeg organiziraju Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te međunarodna udruga "socioMovens", sastavnica Socijalnog instituta Kommende Dortmund nadbiskupije Paderborn. Sudionici projekta su učenici Druge gimnazije Varaždin uz goste iz Njemačke i Ukrajine te udruge, ustanove i centri s područja Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

/ Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

Projekt se na području Varaždinske biskupije provodi četvrti put s ciljem senzibilizacije mladih za rad s osobama s invaliditetom. Kroz pet dana, mladi srednjoškolci susresti će se s korisnicima različitih ustanova, domova i centara te u neposrednom radu s njima upoznati teškoće, izazove i mogućnosti koje sa sobom nose pojedini oblici invaliditeta. U vremenu trajanja projekta, mladi će biti smješteni u prostorijama Pastoralnog centra u Ludbregu.

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji vlč. Lenardo Šardi za emisiju “Vjera i nada” naglasio je kako se ovim projektom želi razbiti zidove između mladih i osoba s invaliditetom te mlade poučiti o vrstama invaliditeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja