Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-krunoslav-kolar

POD KRIŽEM Došašće - vrijeme iščekivanja Iščekivanog

Vlč. Krunoslav Kolar, župnik Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici je u emisiji "Pod križem" Hrvatskoga katoličkog radija 29. studenog 2022. govorio je o važnosti došašća i naše pripreme za Isusov dolazak.

NAJAVLJUJEMO Nova sezona emisije "Pod križem" na HKR-u

Emisija "Pod križem" započela je svoje emitiranje u jesen 2021. godine. Posebnost emisije je što ima petero urednika i to svećenika: fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Sv. Duhu, vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Branimir Budinski, župnik župe Sv. Josipa radnika u Gajnicama, vlč. Tomislav Šagud, župnik Presvetog Trojstva u Prečkom i vlč. Tomislav Kolar, župnik župe Rođenja Isusova u Zagrebu – Kajzerica. Emisija će i ove sezone govoriti o izazovima u životu vjernika s naglaskom na poteškoće, ali i radosti u duhovnom životu.

VLČ. KRUNOSLAV KOLAR Pozivam sve da se uključimo u borbu za slobodu odabira, jer nas cijepljenje niti ne cijepljenje neće spasiti

"Za područje svojih kompetencija mogu vas pozvati da idete na misu svake nedjelje, da se redovito ispovijedate, da živite sakramente koje ste primili, da svakodnevno molite, osobito krunicu, da svakodnevno čitate Sveto pismo, da postite, da se upoznajete sa svojom vjerom kroz dostupnu literaturu, osobito kroz Katekizam Katoličke Crkve, da činite djela milosrđa, da ljubite Boga i čovjeka. Za ove stvari mogu reći da imaju siguran pozitivan učinak, već u ovozemaljskoj prolaznosti, a u konačnici doprinose potpunom ozdravljenju i životu bez boli i muka – u vječnosti s Bogom, dakako", piše vlč. Krunoslav Kolar na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelost.

Djeca prva čestitala rođendan Isusu!

Mnoge hrvatske župe proslavile su Kristovo rođenje dječjim polnoćkama kako bi i najmlađi vjernici sa svojim roditeljima doživjeli euharistijsku svečanost rođenja maloga Boga. Djeca su tako prva čestitala Isusu rođendan.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja