Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-dr-antun-japundzic

Rođenje Isusa - iskaz Božje ljubavi prema svijetu i čovjeku

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Pozvani smo biti radosni navjestitelji Krista raspetoga i uskrsloga

Na Nedjelju Božjeg milosrđa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić, između ostalog, ističe: "Neka nas radost uskrsnoga jutra obuzme, potakne i ohrabri da budemo ustrajni navjestitelji i radosni svjedoci vjere u Krista Uskrsloga."

Ići s Isusom kroz život, znači hoditi u svjetlosti života

Na Badnjak iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić između ostalog, ističe: "Ići s Isusom kroz život, znači hoditi u svjetlosti života, na što smo kao vjernici i pozvani." 

Riječ Božja nas potiče da uvijek iznova tražimo i otkrivamo neprocjenjivost dara Božje ljubavi

Na 17. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić između ostalog, ističe: "Riječ Božja nas i danas potiče da uvijek iznova tražimo i otkrivamo neprocjenjivost dara Božje ljubavi, bogatstvo Božje ljubavi, veličinu Božjeg milosrđa. Isus nas poziva u svoju blizinu, na izvor te Božje ljubavi."

Često zaslijepljeni zaokupljenošću sobom i svojim životom ne vidimo potrebe svojih bližnjih!

Na 4. korizmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić između ostalog, ističe: "Mnogo je situacija u našem svakodnevnom životu koje nam ne dopuštaju da vidimo promjene svojih bližnjih, da uočimo i prepoznamo potrebe onih s kojima živimo i koje susrećemo u svome svakodnevnom životu. Čini se da smo često puta toliko zaslijepljeni zaokupljenošću sobom i svojim životom, da i ne vidimo potrebe svojih bližnjih, a Isus tek što je ugledao onoga tko je u potrebi, odmah mu iskazuje ljubav i pomoć na njegovu životnom putu." 

Isus svoje kraljevanje prikazuje u svojoj žrtvi na križu koja je pomirnica za naše grijehe!

Na nedjelju Krista Kralja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić između ostalog, ističe: "On je Kralj i kraljuje, ali ne na način ovozemaljskih kraljeva. Isus svoje kraljevanje prikazuje u svojoj žrtvi na križu koja je pomirnica za naše grijehe. Njegovo kraljevanje vezano je uz Križ, kojim donosi spasenje svim ljudima."

Isus nas poziva da donosimo konkretne plodove svoga obraćenja!

Na treću korizmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Antuna Japundžića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na katedri ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Japundžić između ostalog, ističe: "Svjesni smo i sami da nam je kao vjernicima potrebno obraćenje jer smo se toliko puta udaljili i jedni od drugih i od Boga svojim postupcima i svojim djelovanjem. Evo nam izvrsne prilike u ovom korizmenom vremenu da se obratimo i da zahvalimo Bogu što nam opet iznova daje priliku i strpljivo nas čeka, pun milosrđa i ljubavi prema nama."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja