Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-andrija-vrane

ARGUMENTI Kontinuirano se povećava broj ovisnika o online kockanju

O sve većem problemu raširenosti ovisnosti o kocki govorili su u HKR-ovoj emisiji "Argumenti" doc. dr. sc. Davor Bodor, dr. med., specijalist psihijatar, subspecijalist alkoholizma i drugih ovisnosti, voditelj Dnevne bolnice za ovisnost o kockanju Klinike za psihijatriju sv. Ivan, vlč. Andrija Vrane, osnivač i voditelj pokreta Kursiljo u Hrvatskoj i Miro Spajić koji se oslobodio dugogodišnje ovisnosti o kocki u srijedu, 8. svibnja. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Kursiljo proslavio odobrenje statuta u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Evangelizacijski laički pokret Kursiljo u subotu 27. siječnja misom zahvalnicom u franjevačkom samostanu u Dubravi proslavio je odobrenje statuta kojim je Kursiljo postao dio službenog pastorala Zagrebačke nadbiskupije. Misno slavlje predvodio je preč. Marko Kovač koji je svojim riječima potaknuo sve prisutne da hrabro i dalje zajedno plove u barci koja se zove Crkva te da se ne boje oluja ispred njih jer s nama je Krist.

50 godina svećeništva vlč. Andrije Vrane: "Učio sam ljubiti od najmanjih!"

Ostanem mnogo puta iznenađen kako Gospodin nalazi putove do ljudske duše. Našao je jednog kockara, koji je u 15 godina sve prokockao… Nakon kursilja zgužvao je listić i više nikada nije otišao u kladionicu ili kockarnicu. Mnogim braniteljima doslovno je spasio život. Alkoholičar, izmjerili su mu i 5,4 promila alkohola u krvi, nakon kursilja nikad više nije osjetio potrebu za alkoholom. Jedan policajac vršio je nasilje nad ženom i djecom, često su vani noćili. Ili ga nisu smjeli u kući dočekati. Iza kursilja - molio ih je za oprost i sada je on taj koji obitelj okuplja na molitvu.

KURSILJO - mali tečaj kršćanstva slavi 45. rođendan

"Mnogi kažu da im je bilo zanimljivo. Pozivaju nas da dođemo opet kako bi ponovno osjetili to zajedništvo. Roditelji nas pitaju što smo učinili s njihovom djecom! Jer ta ista djeca su počela suđe prati, pospremati svoju sobu, pomagati u kućanskim poslovima, a roditelji lakše dopiru do njih u komunikaciji. Radost nam je konstatirati da su mladi otvoreni životu, temeljnim istinama koje traže i o kojima se raspituju. Radujem se što njihovi prijatelji također tako razmišljaju, jer toga nema nigdje - da oni osjete kako prijatelji razgovaraju o vjeri", rekao je voditelj Kursilja vlč. Andrija Vrane.

"Nova" Obiteljska ljetna škola

Mnoge katoličke obitelji u Hrvatskoj su već godinama, pa i desetljećima, kraj kolovoza "rezervirali" za sudjelovanje na Obiteljskoj ljetnoj školi. Međutim, ove godine ima promjena u mjestu i načinu održavanja!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja