Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vijenac

GORAN GALIĆ: Kroz kulturu ćemo povećati vidljivost ranjivih skupina u društvu

Kako uključiti ranjive skupine u društvo i to putem kulture koja je i sama 'isključena', kakav je status kulture u medijskom prostoru te zbog čega je potrebno educirati novinare o izvješćivanju o ranjivim skupinama u društvu? O ovim temama razgovarali smo glavnim urednikom književnog lista za umjetnost, kulturu i znanost "Vijenac" Goranom Galićem.

VIDEO Unatoč koronavirusu predstavljena tri "krizna" broja "Vijenca" koja se bave aktualnim pitanjima

Uredništvo "Vijenca" zadnja tri broja pripremilo je prvi put izvan redakcije u zgradi Matica hrvatska, koja je oštećena u potresu. Unatoč tim nepovoljnim okolnostima, uključujući pandemiju, autori i urednici "Vijenca" ponudili su relevantne i aktualne sadržaje iz područja kulture, umjetnosti i društva, a "Vijenčevi" kolumnisti pripremili su dublje analize aktualnih kriza iz različitih vizura.

Iako je zgrada Matice hrvatske oštećena u potresu, izašli novi brojevi "Vijenca"

Uredništvo Vijenca zadnja tri broja pripremilo je prvi put izvan redakcije u zgradi Matica hrvatska, koja je oštećena u potresu. Unatoč tim nepovoljnim okolnostima, uključujući pandemiju, autori i urednici Vijenca ponudili su relevantne i aktualne sadržaje iz područja kulture, umjetnosti i društva, a Vijenčevi kolumnisti pripremili su dublje analize aktualnih kriza iz različitih vizura.

Vlč. Singbo: Kristovska kultura grana je na kojoj sjedi Europa

Korizmeno vrijeme u Hrvatskoj nije od Domovinskoga rata bilo praćeno snažnijim kušnjama. Sugovornika ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu uredništvo Vijenca pronašlo je u sveučilišnom kapelanu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Odilonu-Gbènoupkou Singbou, rođenom 4. siječnja 1980. u beninskom mjestašcu Hondja, nekad najboljem studentu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta, koji je uz teološko znanje odavno usavršio i hrvatski jezik. Unatoč potresu u glavnom hrvatskom gradu, globalnoj pandemiji koronavirusa, izostanku misnih slavlja s narodom u crkvama, Odilon je promišljao znakove i izazove vremena, dublje od puke egzistencijalne potrebe za tjelesnim funkcioniranjem u turobnom dobu, kada isplivavaju na površinu problemi koje isključivo snažan duh može prebroditi.

In memoriam južnom tornju zagrebačke katedrale

Hrvatska katolička mreža uz dopuštenje Vijenca, središnjeg hrvatskog lista za kulturu i umjetnost, prenosi najzanimljivije tekstove iz dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Interes za kulturu povećati marketinškom strategijom i odgajanjem publike

Treba razvijati i odgajati publiku za kulturne sadržaje, te otvarati kulturne rubrike u medijima. No, za kulturu treba ipak odvojiti vremena i rasti s njom jer ako 50 posto našeg stanovništva ne pročita niti jednu knjigu u godinu dana to ne može promijeniti niti jedna strategija. Ovo su neki od naglasaka iz HKR-ove emisije ''Argumenti'' u utorak na temu 'Kultura u medijima'.

Stepinac ostaje u Hrvatskoj

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150. obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Katolički, hrvatski i moj Stepinac

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150. obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja