Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tomislav-sagud

Bez obzira na sve što se nalazi u našoj prošlosti, Isus nas želi izliječiti

"Isusa nije previše briga jesam li ja uglednik ili odbačenik, je li mi život uredno posložen kao Jairu ili potpuno kaotičan, kao život ove žene. Bez obzira na sve što se nalazi u mojoj prošlosti, on me želi izliječiti", ističe župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Tajna Božje nutrine

"Bog se toliko otvorio nama ljudima, toliko je sebe učinio ranjivim da je čak dopustio da ga ubijemo", istaknuo je vlč. Tomislav Šagud u svom promišljanju o Presvetom Srcu Isusovom koje prenosimo u cijelosti.

Vlč. Šagud: Tvrdokorna nevjera učenika

"Prestanimo vjerovati u Boga koji donosi samo križ i patnju te počnimo vjerovati u Boga koji nam donosi uskrsnuće i vječni život. Tome smo pozvani biti svjedoci". poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud uz treću vazmenu nedjelju.

POD KRIŽEM Dokazi za Božje postojanje

U emisiji Pod Križem Hrvatskog katoličkog radija promišljalo se o dokazima koji upućuju na Božje postojanje. Emisiju je uredio i vodio vlč. Tomislav Šagud.

Bog uništava grijeh, a čovjeka spašava

"Bog šalje kišu milosti u naš život, no ponekad nam te Božje vode spasenja izgledaju kao mučenje, a ne milost", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Isus uvijek liječi i tijelo i dušu – ako mu to dopustimo

"U današnjem evanđeoskom ulomku možemo uočiti još jednu zanimljivost: ako je Petar imao punicu, tada je zasigurno imao i ženu, što znači da je ona trebala biti gazdarica u kući i imati dužnost posluživati goste, a ne njezina ostarjela majka. No, budući da se ona uopće ne spominje, možemo zaključiti da je Petar vjerojatno bio udovac, a njegova punica udovica koju je primio k sebi kako bi se za nju skrbio", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Bogu nije važna izvanjska disciplina, nego stav srca

Umjesto iznošenja problema i ispričavanja za grijehe, možda bismo češće trebali veličati Boga, razmišljati o njegovoj ljubavi, slavi, veličini… Božja je blizina i njegova ljubav ono što nas ozdravlja i opravdava.

Jeste li svjesni snage bolesničkog pomazanja?

"Dobio sam potvrdan odgovor i tako sam ga ispovjedio. Poslije se umirio, primio je i bolesničko pomazanje. Od toga su čovjeka svi već dignuli ruke, pa čak i ja. Ali Bog nije, jer on nikada nikoga ne otpisuje", piše župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu vlč. Tomislav Šagud na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja