Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-susret-mladih

Časopis Svjetskog dana mladih dostupan online

Vatikan je objavio kako je časopis Svjetski dan mladih, koji je posvećen Svjetskom danu mladih (WYD) održanom u gradu Panama u siječnju 2019., sada dostupan besplatno putem interneta.

Mladi putuju u Panamu i poručuju: "Ne bojimo se kročiti putem Isusa Krista"

U Panami će se od 21. do 29. siječnja održati Svjetski susret mladih i imat će za temu odgovor Djevice Marije na Božji poziv: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1, 38). Očekuje se više od 200.000 prijavljenih mladih s pet kontinenata iz 155 zemalja. Više od 37.000 volontera sudjeluje u logistici, pomoći i pripremi susreta. Za portal Hrvatske katoličke mreže govorili su sestra Darija Bota i velečasni Ivan Valentić koji su se osvrnuli na hodočašće i mlade koji putuju iz Hrvatske.

Papa Franjo uputio poruku 15 tisuća mladih okupljenima u Madridu

Papina je poruka objavljena na mrežnoj stranici Zajednice iz Taizéa zajedno s porukama ekumenskoga carigradskog patrijarha Bartolomeja, glavnoga tajnika Ekumenskoga vijeća Crkvi (WCC) velečasnoga Olava Fykse-Tveita, zatim glavnoga tajnika Svjetskoga luteranskog saveza velečasnoga Martina Jungea, glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa te madridskoga gradonačelnika Manuela Carmena.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja