Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-susret-mladih

VIDEO Papa Franjo mladima ususret Svjetskom susretu mladih u Lisabonu

Mlade koji se pripremaju za Svjetski susret mladih 2023. godine, i koji će se održati u glavnome gradu Portugala tijekom ljeta, Sveti Otac u videoporuci potiče neka koriste svoju kreativnost kako bi osigurali jedno svježe, živo iskustvo koje jača vjeru.

Časopis Svjetskog dana mladih dostupan online

Vatikan je objavio kako je časopis Svjetski dan mladih, koji je posvećen Svjetskom danu mladih (WYD) održanom u gradu Panama u siječnju 2019., sada dostupan besplatno putem interneta.

Mladi putuju u Panamu i poručuju: "Ne bojimo se kročiti putem Isusa Krista"

U Panami će se od 21. do 29. siječnja održati Svjetski susret mladih i imat će za temu odgovor Djevice Marije na Božji poziv: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1, 38). Očekuje se više od 200.000 prijavljenih mladih s pet kontinenata iz 155 zemalja. Više od 37.000 volontera sudjeluje u logistici, pomoći i pripremi susreta. Za portal Hrvatske katoličke mreže govorili su sestra Darija Bota i velečasni Ivan Valentić koji su se osvrnuli na hodočašće i mlade koji putuju iz Hrvatske.

Papa Franjo uputio poruku 15 tisuća mladih okupljenima u Madridu

Papina je poruka objavljena na mrežnoj stranici Zajednice iz Taizéa zajedno s porukama ekumenskoga carigradskog patrijarha Bartolomeja, glavnoga tajnika Ekumenskoga vijeća Crkvi (WCC) velečasnoga Olava Fykse-Tveita, zatim glavnoga tajnika Svjetskoga luteranskog saveza velečasnoga Martina Jungea, glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa te madridskoga gradonačelnika Manuela Carmena.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja