Budi dio naše mreže

Mlade koji se pripremaju za Svjetski susret mladih 2023. godine, i koji će se održati u glavnome gradu Portugala tijekom ljeta, Sveti Otac u videoporuci potiče neka koriste svoju kreativnost kako bi osigurali jedno svježe, živo iskustvo koje jača vjeru.

/ anh

U vrlo spontanoj poruci koju je izrekao na svome materinjem španjolskom jeziku, Papa se obratio mladima koji su uključeni u pripreme za Svjetski susret mladih 2023. godine.

To višednevno događanje trebalo bi se održati od 1. do 6. kolovoza u Lisabonu u Portugalu.

Krize se nadvladaju zajedno, pružaju nam priliku da iz njih izađemo bolji

Naime, susret se prvotno trebao održati u kolovozu ove godine, no zbog teške epidemiološke situacije Tiskovni ured Svete Stolice još u travnju 2020. objavio je da termin pomiču godinu dana unaprijed.

Papa se u videu, koji je objavljen u ponedjeljak, osvrnuo na zahtjevan kontekst vremena u kojem trenutno živimo. „Prelazimo iz krize u krizu”, primijetio je.

„Prvo je bila pandemijska, pa potom ekonomska kriza, a sada je i nova ratna kriza – što je jedno od najvećih zala koje se može dogoditi”, naglasio je poglavar Katoličke crkve.

Unatoč tim velikim izazovima, Sveti Otac ohrabrio je mlade volontere neka koriste svoju kreativnu snagu kako bi osigurali da Svjetski susret mladih bude jedno mladenačko, radosno, živo, snažno i kreativno iskustvo.

Pozvao ih je također neka budu kreativni poput pjesnika koji će sanjati jedno novo iskustvo koje će biti pamćeno, a ne samo ponavljanje prethodnih susreta Svjetskog susreta mladih.

Svatko može doprinijeti, svatko mora stvarati, rekao je Sveti Otac i potaknuo:

„Budite hrabri i samo naprijed!“

Krize se nadvladaju zajedno, pružaju nam priliku da iz njih izađemo bolji, nastavio je, podsjetivši još jednom neka oslobode svoj kreativni žar u pripremi za Svjetski susret mladih 2023. godine.

Mladima je zajamčio svoje molitve za sve one koji će u bilo kakvom obliku sudjelovati u programu Svjetskoga dana mladih i zamolio ih neka i za njega mole, a poruku je završio pozdravom: „Do kolovoza!“

U nastavku pogledajte i službenu himnu WYD (World Youth Day)  Lisabon 2023.

Službene mrežne stranice WYD su na ovome linku.

Glavi grad Portugala ima u užoj urbanoj sredini oko pola milijuna stanovnika. Šire urbano područje Lisabona broji oko 2, 8 milijuna stanovnika. To je 27 % stanovništva čitave zemlje.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja