Budi dio naše mreže

Časopis Svjetskog dana mladih dostupan online

Vatikan je objavio kako je časopis Svjetski dan mladih, koji je posvećen Svjetskom danu mladih (WYD) održanom u gradu Panama u siječnju 2019., sada dostupan besplatno putem interneta.

/ mp

U posljednjih trideset godina vatikanski časopis “Svjetski dan mladih” bio je službeni suvenir plodonosnog dijaloga između Svetog Oca i mladih na međunarodnim događanjima.

Posljednji Svjetski dan mladih održan je u gradu Panama, od 22. do 27. siječnja 2019. Posljednje izdanje časopisa “Svjetski dan mladih” dostupno je od 19. lipnja na web stranici Dikasterija za laike, obitelj i život, vatikanskog dikasterija koji nadzire organizaciju događaja za mlade, donosi Vatican News.

Časopis Svjetski dan mladih u izdanju Zaklade Ivana Pavla II. izlazi kao jedinstveni broj na više jezika (engleskom, španjolskom, francuskom i talijanskom), a koji se izdaje nakon svakog međunarodnog Svjetskog dana mladih. Dokumentira razvoj događaja širokim izborom slika i kratkim, ali britkim tekstovima.

Svrha je ponovno nadahnuti milijune mladih koji su sudjelovali na Svjetskom danu mladih podsjećajući ih na njihova iskustva, susrete i vrhunce događaja da ponovno dođu.

Oni koji još nisu sudjelovali na Svjetskom danu mladih možda će biti nadahnuti da sudjeluju na nekom susretu u budućnosti.

25. izdanje časopisa označava početak internetskog izdanja ovog suvenira koji odjekuje pozivima pape i svjedočanstvima mladih ljudi koji su prisustvovali događaju. Postoji i odjeljak posvećen konferenciji „Mladi za naš zajednički dom: Ekološka pretvorba u akciju“. Treći sastanak konferencije održan je u Panami. Cilj konferencije je ponuditi dublje razumijevanje i živjeti encikliku Laudata si koju je napisao papa Franjo 2015. godine. 

Svjetski dan mladih, međunarodni događaj Katoličke Crkve koji svake dvije do tri godine ujedinjuje stotine tisuća mladih iz čitavog svijeta, ustanovio je na Cvjetnicu 1984. godine sveti papa Ivan Pavao II.

Svjetski dan mladih koji se trebao održati u Lisabonu u ljeto 2022. godine bit će u kolovozu 2023. godine.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja