Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-dan-bolesnika

SVJETSKI DAN BOLESNIKA "Ne trebaju ništa raditi, samo neka netko dođe – da barem nekoga vidim"

"Neki nisu izlazili iz stana ili kuće po tri do četiri godine. Jedna nemoćna osoba, koja doslovno živi u fotelji zbog svoga teškog zdravstvenog stanja, rekla je zaposlenici koja joj je došla pružiti pomoć u kući da joj ne mora ništa čistiti. Neka samo dođe da nekoga vidi, da može s nekim porazgovarati i da joj prvo nahrani mačke, jer su joj one jedino društvo kroz svaki dan", istaknula je kontrolorka caritasovih projekta Marina Bogić povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.

Na zagrebačkoj župi sv. Josipa obilježen Svjetski dan bolesnika

Pozivajući se na poruku pape Franje za ovogodišnji Svjetski dan bolesnika ''Besplatno primiste, besplatno dajte!" (Mt 10,8) župnik župe sv. Josipa na Trešnjevci, vlč. Damir Ocvirk, istaknuo je kako smo svi u duhu Evanđelja pozvani biti na pomoć svim bolesnicima, i to ne samo kao pojedinci, već kao i zajednica.

Papa: Radost velikodušnog darivanja je indikator zdravlja kršćanina

Crkva, kao Majka sve svoje djece, osobito bolesnih, podsjeća nas da su velikodušne geste, poput one dobrog Samarijanca, najvjerodostojnije sredstvo evangelizacije. Briga za bolesnike zahtijeva profesionalnost i nježnost, izravne i jednostavne geste koje se slobodno daju, poručio je papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan bolesnika koji se slavi na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja