Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-ignacije-lojolski

Bliži se 400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija

Uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit, predvodit će misno slavlje povodom 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga, osnivača Družbe Isusove. Ignacijevom godinom obilježavaju se 500. obljetnica obraćenja sv. Ignacija Lojolskog, osnivača Družbe Isusove, i 400. obljetnica njegove kanonizacije.

Želite čuti što vam Bog govori, a ne znate kako? Naučite od svetog Ignacija, poslije njegovih duhovnih vježbi više ništa nije isto

Zahvaljujući sv. Ignaciju Crkva danas daruje i živi blago njegovih duhovnih vježbi. Malo tko nije čuo za Ignacijanske duhovne vježbe, a oni koji su ih obavili izašli su preobraženi. Mnogi, upravo u Ignacijanskim duhovnim vježbama, po prvi puta susretnu Živoga Boga! U sklopu velike Ignacijevske obitelji duhovne vježbe organizira i Zajednica Injigo u sklopu koje stotine vježbatelja ulazi svake godine u novi krug duhovnih vježbi. Ovdje se vježba ono najvažnije; kako čuti, vidjeti, upoznati, iskusiti Onoga koji nas ljubi. Mnogi ovdje otkriju temelj svoga postojanja, svoj životni smisao i poziv, grade živote iz nove perspektive i započinju život pod zastavom Radosti.

Tko je bio sveti Ignacije Lojolski?

"Otkrivanje volje Božje za Ignacija je trajalo čitav život, a počelo na njegovoj bolesničkoj postelji dok se u rodnom dvorcu oporavljao od zadobivenih rana. Pri tome su mu pomogle pobožne knjige i djela svetaca o kojima je čitao", istaknuo je Ivan Matić govoreći o svetom Ignaciju Lojolskom.

Molitva predanja i ljubavi sv. Ignacija Lojolskog

Sv. Ignacije Loyola je obraćenik, veliki učitelj duhovnosti, osnivač Družbe Isusove i marljivi radnik, koji je u svakodnevnim stvarima prepoznavao Gospodina, a u zajedništvu sa svojom Družbom sve radio na veću slavu Božju. Ignacije je umro na današnji dan 1556., u dobi od šezdeset i četiri godine. Beatificiran je 1609. godine, a svetim proglašen već 1622. Pokopan je u Rimu u velebnoj crkvi, njemu posvećenoj.

VIKEND POKORE Tražiti i nalaziti Boga u svemu!

"Sveti Ignacije je prošao kroz mnoga dubinska ljudska iskustva i kroz različite krajnosti u traženju puta do Boga. Zato je i blizak današnjem mladom čovjeku jer je prošao kroz mnoga stanja koja i mladi danas prolaze – tražio je svoje mjesto pod suncem, želio se dokazati i prolazio je kroz neke teške situacije", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu voditeljica programa Ignacijevske duhovne obnove za mlade Marija Selak iz Studentskog katoličkog centra Palma u Zagrebu te pozvala mlade na vikend pokore kako bi kušali kako je dobar Bog.

Sveti Ignacije Lojolski

Jedan od najvećih svetaca i mistika Katoličke Crkve. Utemeljitelj Družbe Isusove i učitelj duhovnog života koji i danas mijenja živote mnogih.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja