Budi dio naše mreže

U nakladi Centra za duhovnost i kulturu „Ignacije“ u zagrebačkoj „Kavani Lav“ u četvrtak 11. siječnja predstavljena je slikovnica „Ignacije Lojolski. Nikada sam“. Riječ je o prvom izdanju Centra Ignacije, to jest, o adaptaciji biografije sveca, autora Joséa Maríje Rodrígueza Olaizole SJ, namijenjenoj mlađoj publici, ali i svima koji se interesiraju za život i djelo svetog Ignacija.

/ mp/IKA

Ilustrirao ju je Ignasi Flores, a sa španjolskog jezika na hrvatski preveo ju je Stjepan Mihovil Blažević. Više o slikovnici za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je osnivač i predsjednik Centra Ignacija, isusovac pater Tvrtko Barun. „Sretni smo što je to jedan pristupačan materijal. Slikovnica na 48 stranica, želi na suvremen i ilustrirani način interesirati osobu za život i djelo svetog Ignacija, da ljudi mogu vidjeti što je Bog preko njegovog života dao Crkvi, svijetu i isusovcima i da nakon toga eventualno dobiju želju upoznati još više toga sveca kroz ozbiljnije životopise i autobiografije. Slikovnica je prvenstveno namijenjena starijoj populaciji djece da ih zainteresira, da uđu u život svetog Ignacija“, rekao je pater Tvrtko.

Uz slikovnicu, predstavljena je i knjižica „Manreza 2024.“ koja donosi pregled svih godišnjih aktivnosti, vikenda, seminara, tečajeva i duhovnih vježbi u organizaciji Centra Ignacije. O knjižici je na predstavljanju govorila Klara Žaja, voditeljica odnosa s javnostima Centra Ignacije.

„Manreza sadrži 69 programa koji su podijeljeni u tri skupine: duhovne vježbe, duhovnost u praksi te razlučivanje i odlučivanje. Ti su programi Centra otvoreni široj javnosti. Kroz programe, koji se kreću od života na moru do duhovnih vježbi u šutnji, želimo svima dati priliku da bliže upoznaju živoga Boga, da traže i nalaze Boga u svim stvarima te da žive duhovnost u svakodnevici“, kazala je Žaja.

Slikovnicu „Ignacije Lojolski. Nikada sam“ moguće je naručiti putem poklon dućana Centra Ignacije na mrežnoj adresi www.ignacije.hr te besplatno preuzeti godišnji program svih obnova, vježbi, seminara i tečajeva kroz 2024. u PDF formatu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja