Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-antun-padovanski

Pratite prijenos mise "Šestog utorka" iz crkve sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu na HKR-u

U sklopu pobožnosti "13 utoraka" uoči blagdana sv. Antuna, a koja se održava u župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, u programu HKR-a će se moći slušati, a putem video-streama na službenoj Facebook stranici i pratiti euharistijsko slavlje “Šestog utorka” 20. travnja s početkom u 19 sati koju predslavi kancelar Sisačke biskupije preč. Janko Lulić.

Čuda sv. Antuna Padovanskog

Slavimo sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika Padove, a priziva se i za pomoć kada izgubimo neku stvar. Jedan je od najčašćenijih i najpopularnijih katoličkih svetaca, te ga zato i zovu svecem svega svijeta. Sveti Antun učinio je mnoga čudesa i posjedovao nadnaravnu moć koju je primio od Boga.

Molite li ove molitve za zagovor sv. Ante?

Znajući da je pobožnost "Svecu cijelog svijeta" proširena i diljem naše Domovine, prikupili smo poznate molitve koje možete moliti kako bi vas ovaj svetac zagovarao kod Gospodina.

Večernji šlagvort uoči Antunova!

U subotu je spomendan svetog Antuna Padovanskog. Ove godine slavimo 825 godina rođenja sv. Antuna, 800 godina ulaska u franjevački red te 25 godina antunovske pobožnosti "13 utoraka". Subotnji program Hrvatskoga katoličkog radija bit će isprepleten reporterskim javljanjima iz Sesvetskih Sela i sa Svetoga Duha, uz mnoštvo emisija s prikladnim mislima i informacijama. Našim vjernim čitateljima koji redovito s nama mole krunicu Božjeg milosrđa donosimo dvije molitve koje možete moliti kada vam je teško u životu i ne vidite izlaz.

Sveti Antun Padovanski

Portugalski franjevac, propovjednik i crkveni naučitelj. Svetac cijelog svijeta i jedan od najomiljenijih katoličkih svetaca. Slavni čudotvorac koji razumije i pomaže u različitim potrebama.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja