Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-mala-terezija

GLAS KONCILA Nove knjige o dvjema karmelskim sveticama

Dvije karmelske ruže – crkvena naučiteljica sv. Mala Terezija i sv. Maravillas od Isusa – bit će u središtu pozornosti zahvaljujući na hrvatski jezik prevedenim novim djelima o njihovim životima, posvećenosti i mističnim iskustvima.

Sveta Mala Terezija – kraljica sitnica

Sveta Mala Terezija nije bila sposobna činiti velike pokore ni mrtviti svoje tijelo. Odveć je bila slaba i nemoćna. U njezinom životu nije bilo takozvanih velikih pokora ni žrtava. Nije se bacala u trnje kao sveti Franjo Asiški, niti je kao sveti Ivan Kapistran tjednima neumorno postila. Sama priznaje da nije bila za to sposobna. Ali što je onda toliko razlikuje od drugih svetaca?

„Marijo, zašto te ljubim” - Sv. Mala Terezija

U poetsko-glazbenom serijalu 'Marijanski stihovi' donosili smo vam marijansku poeziju zato da bismo Mariju bolje upoznali kako bismo mogli slijediti njezin primjer – jer Ona od čašćenja više cijeni nasljedovanje. Upravo je to u svojoj pjesmi „Marijo, zašto te ljubim” napisala i sv. Mala Terezija, najmlađa crkvena naučiteljica i treća žena u povijesti Crkve koja je dobila taj časni naslov. Donosimo dio iz spomenute pjesme.

Kako je Gospin osmijeh ozdravio sv. Malu Tereziju

Sv. Mala Terezija, karmelićanka i najmlađa naučiteljica Crkve, u četvrtoj godini života izgubila je majku. Taj ju je gubitak toliko pogodio da je više godina patila od neizlječive bolesti i bila depresivna. Ozdravila je nakon što joj se Gospa nasmiješila i pogledala ju majčinskom nježnošću, poslije toga događaja nestale su sve njezine bolesti, a započela je obiteljska pobožnost Gospi s Osmijehom, zapisao je fra Ante Branko Periša u svibanjskom broju časopisa „Marija”. Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

KARMEL BOŽJEG MILOSRĐA "Nastojimo ne biti Bogu zapreka kada će se naši plodovi vidljivo očitovati"

Pustinjačko-misionarska zajednica braće i sestara Milosrdnog Isusa i Blažene Djevice Marije od Gore Karmela ili kraće Karmel Božjeg milosrđa – po čemu su više znaniji – započeo je niz katehetsko-molitvenih susreta o temi: "Snagom ljubavi – sa sv. Malom Terezijom u otkrivanju srži Evanđelja". Susreti, dijelom i virtualni, započeli su prošle subote u njihovom pelješkom Karmelu, a novih pet susreta na istu temu zakazani su u sljedećim terminima: 27. ožujka, 10. travanja, 1. svibnja i 22. svibnja, najavili su.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja