Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-maksimilijan-kolbe

Jeste li znali da je Kolbe dizajnirao vlastitu svemirsku letjelicu?

Sv. Maksimilijan Kolbe najpoznatiji je po svom primjeru požrtvovnosti u Auschwitzu gdje je uvjerio nacističke vojnike da ubiju njega umjesto zatvorenika koji je imao obitelj. No, malo je poznata njegova fasciniranost tehnologijom i svemirskim putovanjima…

Vojska Bezgrešne - bez oružja, ali silno moćna

Blagdan je sv. Maksimilijana Kolbea, apostola Bezgrešne, u čije se naručje vratio samo dan prije proslave Uznesenja BDM na nebo 1941. godine. Podsjećamo na jedno njegovo važno djelo, koje i danas donosi plodove po cijelome svijetu - Vojsku Bezgrešne!

"Ljubimo Bezgrešnu" – o 80. obljetnici mučeničke smrti sv. Maksimilijana Kolbea

"Mržnja nije snaga koja izgrađuje. Snaga koja izgrađuje je ljubav. Ova nas trpljenja neće pobijediti, ona će nas osnažiti. S naše strane potrebno je puno žrtava da bismo iskupili sreću i miran život onima koji dolaze nakon nas. (...) Sve će završiti, pa i trpljenje će nestati. Put do slave je križni put, kraljevski put. Presveta Majka je s nama. Ona nam uvijek pomaže… Bezgrešna je istinska Utješiteljica izmučenih… Ona sve čuje i svima pomaže…", govorio je sv. Maksimilijan Kolbe.

SVJEDOČANSTVO Svučen do gola čekao je umrijeti od gladi

"Bio sam zatvorenik u koncentracijskom logoru u Auschwitzu i morao sam čistiti ćelije smrti, i onu u bunkeru oca Maksimilijana Kolbea, franjevca. U tom bunkeru nalazio se otac Kolbe, do gola svučen, čekao je smrt od gladi. Zadah je bio užasan, pod od cementa, nije bilo nikakvog namještaja, osim jedne posude za fiziološke potrebe", dio je svjedočanstva zatvorenika u logoru Auschwitz.

USUSRET VALENTINOVU Pripremite se za dan zaljubljenih na duhovno-duhovit način

"Želimo odgovoriti na pitanja poput: što je to ljubav, kako prepoznati pravu ljubav, kakva je ljubav između prijatelja, a kakva između muža i žene te Boga i čovjeka. Iznenadili biste se kakva i koliko pitanja mladi postavljaju o ljubavi i tome kako se zaljubiti; a postavljaju ih danas najviše zbog toga što imaju poteškoće na tom području", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu organizator projekta 'Ususret Valentinovu' i voditelj 'Duhovno-duhovitih' večeri na sv. Duhu fra Stjepan Brčina.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja