Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-antun

Vlč. Ante Šiško: Molimo svetog Antu da pronađemo sami sebe i svoje mjesto

Svetog Antu Padovanskog nerijetko zazivamo u pomoć u pronalasku izgubljenih stvari. No zagovor omiljenog sveca cijeloga svijeta može nam pomoći u mnogo važnijim poteškoćama i potrebama. Podsjetio je na to u razgovoru za HKR nadbiskupijski povjerenik za misijsku djelatnost Đakovačko-osječke nadbiskupije i dekan Vinkovačkog dekanata te župnik Župe Kraljice svete krunice u Vođincima vlč. Ante Šiško.

MOLITE S NAMA Devetnica sv. Antunu

Izmolite devetnicu sv. Antunu, od 4. lipnja do 12. lipnja, uoči blagdana. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Antunu, za određenu milost od Gospodina po njegovom zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Don Antonio Vučković: Bog se proslavlja tamo gdje smo ranjeni

Don Antonio Vučković, župni vikar u Župi Uznesenja BDM u Crikvenici i Župi sv. Katarine djevice i mučenice u Selcu, predvodio je misno slavlje povodom početka pobožnosti "Trinaest utoraka sv. Antunu" u Sesvetskim Selima i poručio da nas sv. Josip uči kako se ponašati u kušnjama, kako pristupiti situacijama koje su nam teške te kako da budemo strpljivi.

Blagoslov životinja na Trgu sv. Petra

Dana 17. siječnja, na blagdan svetog Antuna, zaštitnika uzgajivača i stoke, talijanski farmeri dovode svoje životinje na blagoslov na Trg svetog Petra.

Hodočašće sv. Antunu povezalo dvije države

Ocrtavajući život sv. Antuna vlč. Obradović je pojasnio kako mi kao vjernici pamtimo duhovne velikane, one koji su se svojim životom približili Isusu Kristu te ustvrdio de je upravo jedan takav bio sv. Antun.

POD KRIŽEM Post, molitva, djela ljubavi

U emisiji HKR-a "Pod križem", u utorak 17. siječnja, o trima duhovnim disciplinama: postu, molitvi i djelima ljubavi govorio je vlč. Branimir Budinski, župnik Župe sv. Josipa radnika u Gajnicama.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja