Budi dio naše mreže

Ključna riječ: stepincevo-2020

FOTOPRIČA Bogoslovska duhovna grupa Blaženog Alojzija Stepinca predvodila "Uru preminuća"

„Ura preminuća“ blaženog kardinala i mučenika Alojzija Stepinca obilježena je u ponedjeljak 10. veljače u 14 sati u zagrebačkoj katedrali pjesmom i molitvom. Obilježavanje blaženikove smrti predvodila je bogoslovska duhovna grupa Blaženog Alojzija Stepinca na čelu s duhovnikom vlč. Andrijom Miličevićem, a prisustvovala je bogoslovska zajednica, sveučilištarci Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta i veliki broj vjernika koji je tijekom molitve u sve većem broju pristizao blaženikovom grobu.

Blaženi kardinal Alojzije Stepinac - uzor hrvatskom narodu u ljubavi prema domovini i Crkvi

Tijekom cijele godine hodočasnici pristižu pomoliti se blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu u Krašić, njegovo rodno mjesto gdje je u kućnom pritvoru proveo svojih posljednjih 10 godina. Povodom 60. obljetnice blaženikove mučeničke smrti kardinala Alojzija Stepinca župa Presvetog Trojstva u Krašiću organizirala je središnju proslavu Stepinčeva u Krašiću u ponedjeljak, 10. veljače. Središnje slavlje u Krašiću predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić. Ondje je bila i ekipa Hrvatske katoličke mreže.

PRATITE "Stepinčevo 2020. u programu HKR-a"

60. obljetnicu smrti bl. Alojzija Stepinca Hrvatski katolički radio obilježit će prigodnim programom u ponedjeljak, na spomendan hrvatskog blaženika kardinala Alojzija Stepinca. U vijestima pratite najvažnija događanja i poruke uz blagdan, a tijekom dana ćemo se javiti i iz Krašića, kardinalova rodnog mjesta.

Vlč. Tomislav Hačko: U Stepincu gledam svećenika koji se borio za svoje ideale sve do smrti

Diljem naše Domovine, ali i svijeta u hrvatskim katoličkim zajednicama traju molitvene pripreme za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca koji će se proslaviti u ponedjeljak, 10. veljače. Ovogodišnja proslava je i jubilarna – obilježava se 60. obljetnica svete i mučeničke smrti blaženog nadbiskupa zagrebačkog Alojzija Stepinca. Središnje slavlje u zagrebačkoj - Stepinčevoj katedrali na sam blagdan s početkom u 19 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja