Budi dio naše mreže

Ključna riječ: spolnost

Opljačkana spolnost je izvor smrti i prijezira

Zapisano je u pjesmi nad pjesmama: Lisice, male lisice, opustošiše vinograd! Pljačkaši, mali i veliki, opustošiše spolnost. Ogradit ću svoj vinograd i čuvati za svoga dragoga/dragu. Za onoga/onu koja će biti duša moje duše, jedno tijelo i jedna duša, u plodnoj ljubavi. Neka me prožme sveti strah Božji i oblije stid ljudski.

Spolni odnosi su časni i dostojni

Spolni su odnosi časni i dostojni. To je možda jedna od najčešćih poteškoća s kojom se ljudi susreću u braku – teško im je prihvatiti činjenicu da su odnosi u čistoj bračnoj intimi časni i dostojni.

Nesebična ljubav i sretan brak među plodovima čednosti

Muž i žena koji su dugo zajedno doživljavaju vezu koja ih čini kao dvije polovice psihološke i duhovne cjeline. Ni jedno nije sasvim potpuno bez drugog. Tada stvarno počinjete shvaćati što je Isus mislio kada je rekao da muževi i žene postaju 'dvoje u jednom tijelu'.

Naš spol jedinstven je dar Božji

"Naš spol otkriva nam kako možemo voljeti druge i naš jedinstveni doprinos svijetu. Razlika spolova ne treba biti prepreka ljubavi, već dar koji nam pokazuje kako se možemo međusobno nadopunjavati", rekao je Papa na općoj audijenciji 2015.

Znate li što je "klinika" Pokreta čistih srdaca? Možete joj pristupiti već danas!

Griješeći grijehom nečistoće, čovjek se usredotočuje na sebe, na svoje misaono-osjećajne težnje, i uništava ljubav, produbljuje egoizam, postaje ovisan i predaje se silama zla. Bog, međutim, poziva čovjeka na ljubav, na bezinteresno darivanje sebe po uzoru Osoba u Presvetom Trojstvu. Potrebno je svakodnevno moliti za dar izbjegavanja grešne prigode i dar čistog srca.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja