Budi dio naše mreže

Ključna riječ: smisao

Usredotočimo se na ono što je važno

Molitva nije uvijek iskustvo zanosa ili slasti. Najveći sveci iskusili su suhoću, pa čak i tamu u molitvi. Ali bez obzira na to što osjećate, Bog vam je blizu - daleko bliže nego što možete zamisliti. Oslonite se na ovu činjenicu. Gajite svijest o Njegovoj prisutnosti uvijek uz sebe, i sigurno ćete pronaći mir.

Sinko, preteško je tvoje breme

Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa, govori nam Gospodin u Evanđelju po Ivanu. Je li stvarno tako? Pretjeruje li Isus (kao i obično)?

VIDEO Svatko od nas ima svoj križ

Postoje one patnje koje bi trebalo prigrliti i osmisliti. Nisu svi problemi rješivi, ali naš stav prema njima uvijek mijenja situaciju. Pogledajte u nastavku.

Sve je izgubljeno? Osloni se, On te čeka.

Što je to vjera? Kako vjerovati? Kome vjerovati i zašto? Na treću nedjelju došašća, kada nam Crkva na poseban način poručuje – radujte se, kao da dobivamo razlog više za vjerovati. Kao da dobivamo ono malo nade koje nam je u nekim trenucima života toliko presudno i potrebno.

Što ćeš sa svojim križem?

Čovjek je u srži patnik. Stoga je jedini ispravni stav prema čovjeku biti mu supatnik. Nikada čovjeka ne osuditi, jer ne znaš zašto je takav, zapisao je na jednom mjestu Tomislav Ivančić.

Ne očekuj promjenu dok god ne zamrziš ovo što sada živiš

Dok nam god ne dojadi naša komocija, ostajanje na mjestu, lijenost i slične stvari ne možemo iz toga niti izaći jer nam je zapravo dobro u tome. Na sigurnom smo. Odustali smo od života, ali sve ostalo je dobro. Barem tako mislimo.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja