Budi dio naše mreže

Ključna riječ: smisao-patnje

Patnja iscjeljuje i dovodi do unutarnjeg rasta

Postoje ljudi koji su se suočili s najgorim zlom koje se može zamisliti, a neki od njih su izgubili i živote. Ipak, u herojskim vrlinama koje su pokazali, izašli su kao pobjednici.

Rane koje vode do svetosti

"Rane mogu tvoj trnovit i bolan put posuti prekrasnim laticama svetosti", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Koji je smisao patnje?

"Kao vjernici mi osmišljavamo svoj život tako da svoje boli i patnje pridružujemo Kristovima i namjenjujemo ih za spasenje svijeta i obraćenje grješnika", piše fra Ivica Jurić.

O. GOYO HIDALGO Humoristični svećenik objašnjava pravi smisao korizme

Mnogo je poruka i prijedloga što trebamo činiti u korizmenom vremenu i čega se trebamo odreći. Rijetko se zapravo zapitamo što napraviti kada se ne pridržavamo pokore i posta te je li netko veći vjernik ako se odrekao više stvari ili navika. Odgovor na ova pitanja putem društvenih mreža pružio je humoristični svećenik o. Goyo Hidalgo iz Los Angelesa.

Biti vjeran samo u dobrim danima?

Nije li poglavito danas važno sačuvati vjernost Kristu, Gospodinu, koji trpi u svojoj Crkvi i sa svojom Crkvom? Ne živimo li u Crkvi koja prolazi kroz proces čišćenja upravo time što je dovedena u pitanje i izložena kritici izvana, ali i time što u njoj samoj postoje razmirice i napetosti?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja