Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sarajevo

Kardinal Puljić zaredio 9 đakona za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić zaredio je za svećenike četvoricu đakona Vrhbosanske nadbiskupije (dvojicu iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i dvojicu iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater) i petoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Josipa Markovića, vlč. Josipa Papka, vlč. Dinu Mustafija, vlč. Paula Henriquea dos Santosa Coelha, fra Mislava Jozića, fra Zvonimira Batistu, fra Marka Cvitkovića, fra Ivana Stanića i fra Miju Ljubosa.

Sjećanje jedne obitelji na Papin pohod Sarajevu

Kad se Papa pojavio, zaboravili smo na vrućinu, popeli se na stolice i na prstima pokušavali uhvatiti svaki detalj njegov prolaska ispred nas. Pozdravili smo ga s „Papa mi te volimo“ i „Mir vama“. Provezao se stadionom pozdravljajući i blagoslivljajući nas. Točno ispred nas, na putu kojim se vozio, Papa je spontano iz očevog naručja uzeo jedno dijete poljubio ga i vratio roditeljima. Nakon što je obišao čitav stadion krenula je procesija formirana od kardinala, nadbiskupa i biskupa koji su spremni iščekivali da Papa obuče misno ruho. Kako su ispred nas sjedili zagrebački sjemeništarci, naši hrvatski biskupi (sisački, bjelovarski, šibenski, krčki, đakovački i zagrebački) svoje su osmjehe i pozdrave mahanjem uputili i nama.

TJEDAN SOLIDARNOSTI Sarajevsko "Jelo na kotačima" po uzoru na sv. Majku Tereziju

"Znamo koliko se Majka Terezija brinula za starije i nemoćne, pomagala im i žrtvovala se za njih. To je nama dalo poticaj da ju slijedimo i trudimo se biti što sličniji njoj. U našoj kuhinji nitko nije odbijen i slijedimo put Majke Terezije", rekla je koordinatorica Pučke kuhinje Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu Katarina Ivanko ususret "Tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka.

Jedinstvena izložba u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom

Izložba "Upoznaj moje pismo. Jedan svijet s mnoštvom pisama – pogled u zajedničku kulturu" otvorena je u srijedu, 23. listopada u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Cilj projekta jest upoznati učenike i širu javnost sa što više pisama i različitih kultura svijeta te tako doprinijeti suživotu i boljoj budućnosti.

Mladi Bosne i Hercegovine poručuju: Mi smo nositelji budućnosti

"Želja nam je građanima Sarajeva pokazati da smo sposobni i željni brinuti jedni za druge, da su mladi ljudi Bosne i Hercegovine spremni izaći iz svoja četiri zida i postati nositelji društva", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu Josip Milanović, glasnogovornik i koordinator projekata Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja