Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sanja-nikcevic

Teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević: Umjetnost ne može funkcionirati bez afirmacije!

 U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Katarine Varenice u ponedjeljak 28. lipnja gostovala je profesorica u miru, teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević. Povod razgovoru je nedavno otvorenje knjižare "Citadela libri" te istoimene izdavačke kuće koja objavljuje samo ona djela koja afirmiraju temeljne ljudske vrijednosti.

Prof. Sanja Nikčević o pravu na lijepu, dobru i svetu umjetnost

Teatrologinja prof. Sanja Nikčević predstavit će knjigu Rajmunda Kuparea "Prebivao je među nama" u utorak, 18. veljače, u Kažotićevoj dvorani Samostana Kraljice svete Krunice (Kontakova 1), u Zagrebu s početkom u 19:30. Ta je knjiga izdana u novopokrenutoj izdavačkoj kući "Citadela libri".

Sanja Nikčević: "Imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti"

U povodu pokretanja nove izdavačke kuće 'Citadela libri' i objavljivanja knjige Rajmunda Kuparea 'Prebivao je među nama' teatrologinja prof. Sanja Nikčević je u Zagrebu 21. siječnja održala predavanje 'Pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti'. Govorila je o tome kako svjetonazor djeluje na umjetnost, kako i zašto nastaje kanon, što je iz kanona izbačeno te zašto imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja