Budi dio naše mreže

Teatrologinja prof. Sanja Nikčević predstavit će knjigu Rajmunda Kuparea "Prebivao je među nama" u utorak, 18. veljače, u Kažotićevoj dvorani Samostana Kraljice svete Krunice (Kontakova 1), u Zagrebu s početkom u 19:30. Ta je knjiga izdana u novopokrenutoj izdavačkoj kući "Citadela libri".

/ mp

Prof. Nikčević je pokrenula biblioteku “Citadela libri” upravo kako bi javnosti bili dostupni kvalitetni tekstovi koji nose poruku da svijet ima smisla jer tim svijetom vlada u milosrdni Bog i da svaki lik ima slobodu izbora između dobra i zla, da nas te drame ojačaju i osnaže te da nam daju odgovore na neke naše probleme.

Sanja Nikčević smatra kako imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u kazalištu zato što je to bio temelj 2.500 godina i dio našeg europskog, ne samo kazališta, nego i naše kulture i naše civilizacije.

Knjiga o. Rajmunda Kuparea “Prebivao je među nama” sadrži tri prikazanja, tri misterije. Prikazanja govore o Isusovom rođenju, muci i uskrsnuću.

Sveučilišni profesor, pjesnik, teološki pisac, esejist, prevoditelj i nakladnik Rajmund Kupareo u njima slijedi biblijsku priču, ali ne kroz glavne junake nego kroz tzv. slabe likove, donoseći je na tako uzbudljiv način da nam se čini kao da je do sada nikada nismo pročitali.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja