Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sakrament-pomirenja

POD KRIŽEM Radosno življenje došašća

Radosno življenje vremena došašća i borba sa strahovima bila je tema emisije "Pod križem" koju je 15. prosinca uredio i vodio vlč. Nikola Jurković, uz goste preč. Vladu Razuma, rektora kapelice Corpus Domini i preč. Matiju Pavlakovića, rektora Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Je li potrebna česta ispovijed?

Zašto oklijevamo iskoristiti sakramentalnu ispovijed? Strah? Ako je tako, mogli bismo pristupiti svećeniku izvan ispovjedaonice i objasniti svoju nevoljkost. Sigurno će biti suosjećajan.

Izvršiti pokoru nakon sakramenta pomirenja

Učinci odrješenja su trenutni i ne ovise o dovršenju naše pokore ili zadovoljštine, no netko tko namjerno odbije izvršiti naknadu za grijehe kroz dodijeljenu pokoru možda uskraćuje važan element sakramenta i trebao bi priznati da prethodna pokora nikada nije zadovoljena.

Zbog videa s Gršom i Plazibatom jedan mladić se ispovijedio nakon 10 godina

I među svećenicima ima youtubera. Jedan je u Splitu. Točnije na Mejašima. U župi Sv. Spasa gdje djeluje kao župni vikar, a sve je više u gradu pod Marjanom – u kojem je upravo započela devetnica uoči proslave njihovog zaštitnika - prepoznatljiv među mlađom populacijom i kao duhovnik Studentskog katoličkog centra (SKAC_St). Svoj YouTube kanal kojeg je nazvao 'Don Mrvica' otvorio je - kao i sve drugo što radi - na vrlo zanimljiv i poticajan način, a jedan od zadnjih uvjetovao je i naslov ovog teksta jer je sve to i posvjedočio Hrvatskoj katoličkoj mreži.

Osjećate tjeskobu zbog odlaska na ispovijed? Sjetite se da je to Božji zagrljaj

"Već se osjećam dovoljno krivim za ono što sam učinio. Ne trebam svećenika da bih se osjećao više krivim." Molitva, post i milostinja tri su duhovne prakse koje potičemo tijekom korizme.  Kao dio te prakse, potičemo i dobru ispovijed. Pa ipak, prilično neobično, neki ljudi osjećaju krivnju i to čini prepreku ovom sakramentu.

VIDEO Sakrament pomirenja jest u krizi, ali vjernici ga i dalje traže!

Utjecaj pandemije na praksu sakramenta pomirenja, svijest o grijehu i naš odnos prema pokori bila je tema Argumenata HKR-a 22. veljače, u kojoj su gostovali voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru fra Ivan Matić, asistent na Katedri liturgike zagrebačkog KBF-a mr. Milan Dančuo te karmelićanin i vojni kapelan o. Danijel Čolo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja