Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sakrament-ispovijedi

U pojedinim slučajevima neće vrijediti ispovjedna tajna?

Ovih dana imali smo prilike čitati kako će Europska unija u pojedinim slučajevima ukinuti ispovjednu tajnu, odnosno sakramentalni pečat. Istražili smo može li civilna vlast bilo koje vrste odrediti da se sakramentalni pečat mora otkriti u teškim slučajevima poput zlostavljanja djeteta ili kojeg drugog kaznenog djela. Donosimo i razliku između pojmova ispovjedna tajna i sakramentalni pečat.

Dvije američke države traže ukidanje ispovjedne tajne

Dvije američke savezne države, Delaware i Vermont, razmatraju ukidanje svake zakonske zaštite za svećenika koji u ispovjedaonici dozna za spolno zlostavljanje, a ne prijavi ga civilnim vlastima. Katolički biskupi upozorili su da su prijedlozi tih zakoni kanonski neprihvatljivi, neustavni, da dovode svećenike u zakonsku opasnost te ugrožavaju povjerenje pokajnika.

Na novim mrežnim stranicama 'Duhovnoga kutka': Kao priprava za ispovijed i euharistiju novi spot pjesme 'Gorka voda'

Za ulazak u dubine molitve, kršćansku meditaciju i kontemplaciju te razmišljanje nad mukom Kristovom – pogotovo u korizmenom vremenu - dovoljno je nekada jako malo, čak i jako jako malo. Vrlo dobro to primjećuju ali i pokazuju svojim evangelizacijskim radom članovi Katoličke evangelizacijske skupine (KES-a) "Duhovni kutak" i to ovaj puta u dvostrukoj mjeri.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja