Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rusija

P. Wojciech Ziólek: "Ovdje u Tomsku molimo Boga da naša srca zaštiti od mržnje, indiferentnosti i neosjetljivosti"

"Evanđelje treba propovijedati uvijek i na svakom mjestu, iako ne uvijek riječima. Nakon svega, Novi zavjet je pun priča o ljudima koji su povjerovali ne zbog propovijedanja, nego zbog toga što su njihova srca bila pokrenuta. Najbolji primjer u tome je Dobar razbojnik – kriminalac bez srca kojega je pokrenula dobrota i manjak mržnje u nevinoj patnji Gospodina Isusa. Tako ja shvaćam svoju i našu sadašnju misiju u Tomsku: pomoći ljudima kako bi njihova srca počela ispravno djelovati te kako bi počela osjećati, simpatizirati, biti ranjena, plakati", poručio je p. Wojciech Ziólek.

INTERVJU Ukrajinski katolički vođa o skrbi za stado u ratno vrijeme

Vrhovni nadbiskup Ukrajinske grkokatoličke crkve Svjatoslav Ševčuk razgovarao je s novinarom Aleteiae o izazovima koje predstavlja ruska invazija - i o odluci da "ostane uz svoj narod". Kako se osjećao prvog dana granatiranja i saznanja da je i on na listi za likvidaciju, što mislio o agresoru i kada će ovaj rat završiti pročitajte u nastavku.

Prije 36 godine dogodila se katastrofa u Černobilu

Prije 36 godina, 26. travnja 1986. u 1:23 sati nuklearni reaktor br. 4 centrale u Černobilu, stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva, eksplodirao je tijekom ispitivanja sigurnosti. Svijet se uplašio. No, ove godine ponovno je zavladao strah kada su to područje zaposjele ruske snage…

ARGUMENTI HKR-a o lažnim vijestima i informacijskom ratu između Ukrajine i Rusije

"Lažne vijesti i informacijski rat" bila je tema HKR-ovih Argumenata u srijedu, 6. travnja u kojima su gostovali Marja Čolak, glavna urednica portala Zagreb.info, dr. sc. Nikola Brzica, bivši pomoćnik ministra obrane i dr. sc. Kristijan Sedak, komunikacijski stručnjak s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Govorničke akademije Demosten. Urednik i voditelj emisije je Davor Dijanović.

Posveta Rusije i Ukrajine Bezgrješnomu Srcu Marijinu

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka, tijekom obreda pokore koji će predvoditi u 17 sati u bazilici svetoga Petra, papa Franjo će posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrješnom Srcu Marijinu. Taj će čin, istoga dana u Fatimi, kao Papin izaslanik učiniti kardinal Konrad Krajewski, papinski milostinjar.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja