Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rodenje-blazene-djevice-marije-mala-gospa

Tko se utječe Mariji nikada neće odstupiti od Krista!

"Marija je rođena jednako kao ti i ja. Ona je odrasla jednako kao ti i ja. Istina, bila je posebna po tome što je majka vlastitog Tvorca, ali i dalje je rođena kao ti i ja. Danas slavimo njezin rođendan naše majke baš kao što slavimo rođendane naših majki. Samo što ovaj rođendan nije u moru darova koji kruže od jednog do drugog rođendana, nego u daru našeg predanja Majci. Utječući se Mariji uvijek idemo Kristu", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, govoreći o Blaženoj Djevici Mariji. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

P. Niko Bilić: Rođenjem ulazimo u ovaj, za nas, novi svijet

Pobožno vjerničko srce čuva spomen na Joakima i Anu koji s uzbuđenom radošću dočekuju svoje dijete. Kada se ispuniše dani, rođena je kći Izraelova, začeta bez iskonskoga tereta na duši. Kao Zora najavila je sjajan Dan, kao zvijezda Danica za kojom će bljesnuti Sunce – početak svijeta boljega.

FOTO Pogledajte kako je proslavljen blagdan Male Gospe diljem Hrvatske

Diljem Hrvatske u utorak, 8. rujna proslavljen je blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je središnje misno slavlje na otvorenom u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, koja je teško stradala u nedavnom potresu.

DJEVICA MARIJA Zora koja najavljuje Dan

"Pobožno vjerničko srce čuva spomen na Joakima i Anu koji s uzbuđenom radošću dočekuju svoje dijete. Kada se ispuniše dani, rođena je kći Izraelova, začeta bez iskonskoga tereta na duši. Kao Zora najavila je sjajan Dan, kao zvijezda Danica za kojom će bljesnuti Sunce – početak svijeta boljega, pisali su stari. Djetinjim licem podarila je roditeljima svoj prvi pogled."

Svetoj Ani, majci Blažene Djevice Marije, nakon duge i bolne neplodnosti objavio se anđeo rekavši joj da će začeti sveto dijete

O detaljima života Blažene Djevice Marije, njezinim roditeljima, začeću i rođenju Novi zavjet ne govori. No, određen uvid možemo dobiti i u viđenjima blažene Anne Katharine Emmerich, njemačke redovnice i mističarke koju je papa Ivan Pavao II. proglasio blaženom 2004. Hrvatska katolička mreža donosi vam izvadak iz knjige "Život Blažene Djevice Marije", knjige koju je izdala Naklada sv. Antuna.

Rođenje Blažene Djevice Marije - Mala Gospa

Spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, Nebeske Kraljice. Začeta bez istočnoga grijeha, u potpunoj poniznosti vršila je Božju volju, svjesna odgovornosti koja joj je povjerena.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja