Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnicki-poziv

S. IVANA KLARA ČUIĆ Sretna sam jer živim za što sam pozvana

"Ono što je meni pomoglo da prepoznam poziv u srcu jesu tišina i molitva. Osjećaj da je prisutan upravo Onaj koji i poziva na taj put posvećenja. Koliko se god mi odupirali, bježali ili samo razumski pristupali nevidljivoj stvarnosti Gospodin će svejedno pronaći načina da nas zazove našim imenom", istaknula je školska sestra franjevka Krista Kralja Mostarske provincije s. Ivana Klara Čuić u svojem razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

S. TAJANA ANDRLE "Služenje doživljavam kao poseban privilegij"

Studentski katolički akademski centar Palma razgovarao je sa sestrom Služavkom Malog Isusa, s. Tajanom Andrle koja je u razgovoru otkrila što za nju znači služiti Bogu i ljudima te kako se u njenoj svakodnevici reflektira Božja ljubav. Djevojkama koje razmišljaju o pozivu na posvećen život poručila je, da je najvažnije truditi se upoznati Božju volju, a ne svoju te da je slijede bez obzira koliko to teško izgledalo.

Kako razlučiti vlastiti poziv? Isusovci predlažu ovih pet koraka!

Poziv svakoga od nas uronjen je u vremeniti svijet, u određenu kulturu, vrijeme i prostor – vezan je uz određene potrebe. Dakle, moja ideja za život je provjerljiva u svakodnevnom životu, u kojem me Bog, dajući mi razne događaje, vodi prema svojoj volji. Bog ti je dao slobodu da usred nedaća slijediš Njegov put. On će te voditi! Ne boj se!

Sedam bitnih činjenica o vašem pozivu

Svaki je član Crkve pozvan na svetost (Lumen Gentium, 5). To znači da smo pozvani voljeti: voljeti Boga i voljeti jedni druge. Način na koji živimo taj poziv na svetost je naše zvanje. Donosimo sedam bitnih činjenica o pozivu.

Priča o četiri redovnička poziva – sive, bijele, crne, ali sve ispunjene i radosne!

"Ove četiri djevojke su se odvažile. Odvezale su svoj brod i zaplovile. I još putuju. I raduju se. Jer Bog je ljubav i radost, a biti Njegova, gledati ljude s kojima si počeo studirati kako rastu i raduju se u svome pozivu redovnice je uistinu predivno". Pročitajte prekrasnu priču o Božjoj providnosti u životima ovih četiriju djevojaka, danas Kristovih zaručnica.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja