Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prof-dr-tonci-matulic

Jesu li biskupi privremenim uskraćivanjem pričesti uskratili vjernicima njihovo pravo ili su donijeli razboritu odluku kako bi ih zaštitili?

"Kako to da djelovanje Crkve, pored svega duhovnoga blaga što ga je Bog položio u njezine duhovne trezore, isključivo promatramo kroz sakramentizaciju? (...) Dovoljno je spomenuti fenomen doslovnog nestanka potvrđenika iz crkve, često i iz Crkve, nakon primanja sakramenta svete potvrde. Tako se pojedinačni i kritički glasovi o uskrati pričesti čine ako već ne promašenima, onda svakako neprimjerenima, jer ispada da 'masovno pričešćivanje' automatski stvara obraćeno srce i donosi Božje kraljevstvo u svijet. Ali vidimo i znamo da tomu nije tako", navodi među ostalim u svome razmatranju dr. Tonči Matulić.

Prof. dr. Matulić poručio iz Zadra: "Smatramo da demokratsko potvrđivanje znači i potvrđivati se u zaštiti malenih"

Prof. dr. Tonči Matulić komentirao je u srijedu navečer na tribini povodom predstavljanja svoje knjige "Pobačaj - drama savjesti" na zadarskom sveučilištu novi zakon o pobačaju kojega je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, temeljem odluke Ustavnog suda RH. Naime, Ustavni sud je 2017. godine obvezao Sabor da u roku dvije godine donese novi Zakon o pobačaju, uz zaključak kako u novom zakonskom rješenju nije moguće zabraniti pravo na prekid trudnoće.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja