Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prec-josip-ivesic

Iznova otkrijmo onu zvijezdu, ono svjetlo koje su slijedila tri kralja

Na Badnjak iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Iznova otkrijmo onu zvijezdu, ono svjetlo koje su slijedila tri kralja, a ono ih je dovelo do štalice, do onoga koji je svojim svjetlom obasjao njihove živote i učinio ih drugim i drukčijim ljudima. Učinio ih je ljudima koji više nisu u srcu nosili strah, neizvjesnost, neodgovorena pitanja, lutanje… već jasan životni put i pravac", poručuje preč. Ivešić.

Igra li Bog skrivenim kartama ili otvoreno?

Na 24. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "U susretu s Isusom otkrivamo Boga koji se do kraja daje: ništa ne zadržava za sebe, ništa ne skriva", poručuje preč. Ivešić.

Neka se radost Uskrsa, po nama, prelije i na čitav svijet!

Na Uskrs iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Kristovo uskrsnuće daje smisao našoj patnji, našem nastojanju da živimo i svjedočimo dobro, našoj spremnosti da opraštamo i prihvatimo oproštenje", poručuje preč. Ivešić.

Bog ti danas govori: Ne boj se!

Na četvrtu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Možda su vremena u kojima živimo čudna, možda tvoje srce s razlogom ispunjava strah. Bog ti danas govori: Ne boj se! Premda odmah ne vidimo i ne znamo sve (nije ni Marija), pozvani smo pouzdati se u Gospodina"; poručuje preč. Ivešić.

Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme vjere u mome srcu

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme dobra, sjeme vjere u mome srcu. To sjeme, uz moj pristanak i trud, može rasti i narasti veliko, tako veliko da preuzme i preokrene ono što je zlo na dobro", poručuje preč. Ivešić.

U razgovoru s Bogom otkrivam svoje vlastite „dubine“, „suhoće“ i praznine

Na treću korizmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Isus nas poučava kako je Bog duh i kako se istinski klanjati Bogu treba u duhu i istini. To znači kako je potrebno ući duboko u sebe, uvidjeti pravu istinu o sebi, o drugima, o Bogu. Tek tada je moguće ući u istinski dijalog s Bogom", poručuje preč. Josip Ivešić.

Jedino Bog može dati i daje vrijednost, prije svega čovjeku, a onda i svemu drugome

Na 33. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Divimo se pojedincima – njihovu uspjehu, umjetničkim djelima; zatim zgradama, automobilima, predmetima i slično. Tako često zaboravljamo kako je sve to, počevši od nas samih, prolazno. Jedino Bog može dati i daje vrijednost, prije svega čovjeku, a onda i svemu drugome", poručuje preč. Ivešić.

Preč. Josip Ivešić: "Ministriranje je jedan od najboljih načina prenošenja iskustva vjere"

U đakovačku župu Dobroga Pastira preč. Josip Ivešić stigao je prije sedam godina. Zatekao je jednu sređenu župu u svakom pogledu, ali i veliki izazov. Vjernici se aktivno uključuju u brojne aktivnosti u župi, koja se može pohvaliti s više duhovnih zvanja. Župnik rado sudjeluje na ministrantskim susretima u domovini i inozemstvu, jer smatra važnim taj vid pastoralnog djelovanja.

Mi kršćani trebamo prije svega sami otkriti ljepotu (radost) života s Bogom!

Na četrnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Mi kršćani trebamo prije svega sami otkriti ljepotu (radost) života s Bogom. Sveto Evanđelje današnje nedjelje veli: '…radujte se što su vam imena zapisana na nebesima' (Lk 10, 20). Čovjek vjernik svoju radost pronalazi u povezanosti s Isusom", poručuje preč. Ivešić.

Sv. Josip bio je pravedan, gledao je Božjim očima

Na svetkovinu sv. Josipa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, dekana Đakovačkog dekanata i župnika župe Dobroga Pastira u Đakovu. Preč. Ivešić u propovijedi, između ostalog, pita: "Kako često ja danas pronalazim i prihvaćam volju Božju u svome životu? Jesam li spreman odustati od svojih snova za sebe, za svoje dijete, svoju obitelj, da bi se u potpunosti ostvarila Božja volja? "

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja