Budi dio naše mreže

Ključna riječ: praznovjerje

ARGUMENTI Jesmo li zarobljenici grijeha predaka?

Tema emisije ''Argumenti'' HKR-a u ponedjeljak, 13. siječnja bili su grijesi predaka – jesmo li njihovi zarobljenici? Postoje li grijesi koji se nasljeđuju, jesmo li njima uvjetovani, može li netko na nas i naše potomke baciti urok? Gosti emisije bili su voditelj Kuće susreta ''Tabor'' u Samoboru fra Ivan Matić te psiholog i profesor sa Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu p. Mijo Nikić, a urednica Tanja Maleš.

Fra Josip Blažević: Nisu problem iscjelitelji, vidovnjaci i bioenergetičari, već naivnost onih koji ih traže za pomoć!

"Nisu problem Braco sa Srebrenjaka i iscjelitelji. Oni samo pokazuju koliko smo mi naivni. Braci na rođendan dođe deset tisuća Hrvata, za Mekki Torabija iz Maroka čeka se red na zagrebačkom Velesajmu. To su sve uglavnom kršteni ljudi. Problem je u nama. Svega bismo bili pošteđeni kad bismo vjerovali da je naš Bog živi Bog, da je on moj Bog. Nemojmo obezvrijediti djelovanje Zloga. Kao što mi imamo sakramente i sakramentale i Zli ima svoje uroke i ostalo. Puno je tu praznovjerja", rekao je fra Josip Blažević na nedavnoj duhovnoj obnovi u Zadru.

ARGUMENTI - Borba protiv Zloga i opasnosti praznovjerja

Možemo li se zlodusima zaraziti čitajući horoskop, vračanjem, magijom, praznovjerjem i koje posljedice grijeh ostavlja za otvaranje vrata Zlome? Kako prepoznati opsjednutost Zlim i kako se osloboditi? To su samo neka od pitanja iz Argumenata HKR-a 28. listopada.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja