Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potres-u-zagrebu

Da, ja sam, Gospodine

Donosimo razmatranje isusovca p. Nike Bilića, nadahnuto Mukom po Mateju u Velikom tjednu ljeta Gospodnjega 2020.

Žalosni petak - Prvi petak bez bazilike Srca Isusova

"U vremenu zamorne izoliranosti zbog pandemije, u vremenu nakon opakog potresa koji je srce Hrvatske prodrmao, prvi put nam stiže Prvi petak uz razorenu baziliku presvetoga Srca Isusova. Žalosni petak! Kamenje je bilo poletjelo i palo, nismo ga mogli zaustaviti", poručuje p. Niko Bilić.

Gospa Čučerska zaštitila Čučerčane

Veliki potres koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu, a osjetio se i u više hrvatskih županija, možda najvidljiviju štetu izazvao je na crkvi Pohoda BDM u Čučerju, kojoj je srušen zabat.

FOTO Zagrebačka katedrala nakon potresa

Pogledajte koja su sve oštećenja na katedrali te unutar katedrale Uznesenje Blažene Djevice Marije i sv. Stjepana i Ladislava, nastala kao posljedica potresa koji je u nedjeljno jutro 22. ožujka zadesio Zagreb.

Život župe u Granešini nakon potresa i urušavanja crkve

Granešina je mjesto iznad zagrebačke Gornje Dubrave koje je potres ponajviše pogodio, uz Čučerje, Markuševec i Kašinu. Posjetili smo ovih dana Granešinu i o svemu razgovarali sa župnikom granešinske župe Rođenja BDM vlč. Josipom Balogom.

Kao povijesna istina ostat će zabilježeno da je dana 22. ožujka Godine Gospodnje 2020. grad Zagreb pogodio niz potresa

Usred svjetske epidemije koju mnogi od nas još uvijek s nevjericom promatraju, istodobno Zagreb biva pogođen potresom i to na početku kalendarskoga proljeća kada odjednom zasniježi i naglo zahladi, a nekoliko dana nakon potresa lebdeće čestice iz Azije učine Zagreb jednim od najonečišćenijih gradova na svijetu. “Dogodilo se da smo prisiljeni proživjeti i pozvani preživjeti ono u što bi se na filmu zbog neuvjerljivosti bilo doista teško uživjeti (…) A kao povijesna istina ostat će zabilježeno da je dana 22. ožujka Godine Gospodnje 2020. grad Zagreb i njegovu okolicu pogodio niz potresa”, piše Marito Mihovil Letica za Vatican News. Pročitajte ostatak osvrta na potrese koji su 2020. i 1880. pogodili Zagreb.

Bibličar fra Darko Tepert objašnjava što Biblija kaže o Božjem gnjevu i kazni

"Svatko tko pristupa Božjoj riječi treba biti ponizan pred Bogom i njegovom riječju koja nadilazi mene i moje mogućnosti shvaćanja i razumijevanja", rekao je za Hrvatski katolički radio fra Darko Tepert, profesor na teološkom studiju u Rijeci te autor ovogodišnjih e-duhovnih korizmenih vježbi glede pandemijske situacije s koronavirusom i nedavnog potresa u Zagrebu koje neki povezuju s Božjim gnjevom i kažnjavanjem.

HKM posjetio kuće oštećene zemljotresom i ljude koji ne odustaju od života

Obišli smo - kao redakcija Hrvatske katoličke mreže - podsljemensku zonu, padine Medvednice, na njima nekoliko naselja, bili niti 200 metara od epicentra prvog nedjeljnog potresa, obišli nekoliko kuća s velikim oštećenjima i susreli stanovnike. Iz prve ruke osjetili smo strah, njihove suze, neizvjesnost pred budućnošću, brige, ali i podršku koji jedni drugima daju niti tjedan dana nakon potresa koji je iznenadio Zagreb i okolicu.

Mladi bogoslov nakon razornog potresa pohitao u pomoć svojim sugrađanima

Bogoslov Zagrebačke nadbiskupije, član DVD-a „Kustošija“, Domagoj Koružnjak iz Župe sv. Nikole Tavelića nakon razornog potresa koji je u nedjelju, 22. ožujka pogodio Zagreb cijeli je dan proveo u raščišćavanju grada. "Jako sam ponosan na sve dečke i cure iz DVD-a „Kustošija“ i na sve ostale vatrogasce. Reakcija je bila fantastična. Osjećam se radosno i ponosno što sam mogao pomoći svome Gradu“, rekao je Domagoj.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja