Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelji

Tko je uzor današnjim obiteljima?

"Danas je u društvu gotovo zapovijed: završi školu, nađi posao, napravi kuću, pa se onda ženi. A do tada živi i predbračno, i vanbračno, i kako god hoćeš jer danas je takvo vrijeme. Vjernik ne može tako razmišljat", piše na društvenim mrežama svećenik Hercegovačke franjevačke provincije fra Mate Logara. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ne dajte da vam svijet ukrade radost očinstva!

''Zašto bi netko želio imati više od dvoje djece!?'' Pretpostavka je, uglavnom, da je treće dijete 'pogreška', da se 'dogodilo'. Hoću reći: Pa, dokazana je stvar da djeca smetaju, nije li? Zaboravite što svijet kaže i pročitajte tekst koji slijedi! Sve blagodati prođu, ali djeca su nagrada koja će trajati zauvijek!

Dr. Emerson Eggerichs: Što znači bezuvjetno voljeti svoje dijete

Bezuvjetna ljubav znači da dajemo svojoj djeci dar ljubavi i poštovanja bez obzira na to jesu li ga ona zavrijedila ili ne. Ne radi se o tome što ona jesu ili nisu učinila, nego o tome na što nas Bog poziva. Iz osobnog iskustva i iz iskustva kontakta s tisućama supružnika i roditelja znam da je nemoguće savršeno voljeti bezuvjetno. Moram naučiti (točnije, još uvijek učim) voljeti svoju djecu bezuvjetno…

Molitvena zajednica Srce Isusovo: Oni mole, ali i konkretno pomažu!

"Cijeli rad službe predivno je svjedočanstvo puno iznenađenja i milosti. Više puta se dogodilo da je netko izrekao potrebu obitelji o kojoj brine, a drugi član službe odgovorio na tu potrebu jer je u tom trenutku imao baš taj predmet za darivanje. Kroz rad službe primjećujemo Božju providnost koja nas prati na svakom koraku u svakom danu", za Hrvatsku katoličku mrežu posvjedočila je Jelena Sabljak.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja