Budi dio naše mreže

"Cijeli rad službe predivno je svjedočanstvo puno iznenađenja i milosti. Više puta se dogodilo da je netko izrekao potrebu obitelji o kojoj brine, a drugi član službe odgovorio na tu potrebu jer je u tom trenutku imao baš taj predmet za darivanje. Kroz rad službe primjećujemo Božju providnost koja nas prati na svakom koraku u svakom danu", za Hrvatsku katoličku mrežu posvjedočila je Jelena Sabljak.

/ Filip Ećimović

U evangelizacijskom djelovanju molitvene zajednice “Srce Isusovo” krije se vihor utjehe za potrebite obitelji. Redovitim prikupljanjima hrane, higijenskih potrepština i novčane potpore, služba za potrebite molitvene zajednice “Srce Isusovo” brine o zagrebačkim obiteljima.

O službi za potrebite molitvene zajednice “Srce Isusovo” koja redovito brine o 12-15 obitelji, razgovarali smo s Jelenom Sabljak, voditeljicom službe za potrebite.

Sabljak je istaknula da unutar službe djeluje tridesetak članova posvećenih radu s potrebitim obiteljima, a nekoliko puta godišnje organiziraju akcije prikupljanja hrane i odjeće za potrebite.

“Prikupljanje hrane i drugih potrepština organiziramo ciljano pred blagdane i u hladnijim mjesecima kada je to ljudima najpotrebnije. Zimi skupljamo ogrjev za obitelji, odjeću i pomažemo plaćanjem računa. Također prikupljamo školski pribor i udžbenike za djecu na početku akademske godine”, rekla je naša sugovornica.

“Svi koji žele doprinijeti radu službe za potrebite, kad organiziramo prikupljanje, mogu donijeti hranu koja nije lako kvarljiva”, naglasila je Sabljak dodavši da hranu dan kasnije razvrstavaju i onda transportiraju obiteljima.

Kako proces zna trajati i nekoliko dana, ovisno o dogovoru s obiteljima, najlakše im je rukovati s rižom, tjesteninom, higijenskim potrepštinama za žene i muškarce, konzerviranom hranom.

“Ono što je zajedničko obiteljima o kojima brinemo jest potreba da im netko pomogne. Razlozi koji su ih doveli do tog stanja su uglavnom različiti. Imamo obitelji koje su nekada bile imućne pa su se spletom okolnosti morale suočiti s neimaštinom, zatim obitelji s više djece, obitelji koje su fizički i psihički zlostavljane”, istaknula je Sabljak.

Govoreći o djelovanju službe, kazala je da je najvažnije poslanje u evangelizaciji. Rekla je da nastoje obiteljima donijeti Krista kroz razgovor, pružanje pomoći u traženju posla i u obliku potpore u odnosima s drugim članovima obitelji.

Foto: Služba za potrebite molitvene zajednice “Srce Isusovo”

“Osim toga što nosimo hranu i druge potrepštine, mi želimo služiti i pomoći tim obiteljima da ponovno “stanu na noge”. Pružanjem potpore u teškim životnim trenucima dajemo im do znanja da je Bog svemoguć, posvješćujemo im da iako trenutno jesu u toj situaciji, Bog je taj koji ih može podići na noge”, naglasila je.

U susretima s obiteljima nerijetko nailaze na zahvalnost ali i nelagodu. “Neugodnost i nelagodu koje ljudi na prvu osjećaju nastojimo maknuti prijateljskom atmosferom”, rekla je Sabljak dodavši da obiteljima uvijek govore kako oni nisu jedini s takvim problemom i da će jednog dana oni moći nekome pomoći.

“Brojna su svjedočanstva članova naše službe koji su oduševljeni davanjem za druge. Milosti kojima nas Gospodin daruje mijenjaju naš pogled na život, a ugodna komunikacija koja gleda na dostojanstvo čovjeka nerijetko završava molitvom i radošću. Na našim sastancima često svjedočimo o iskustvima koja smo doživjeli radeći s potrebitima i kako je Gospodin promijenio i naša srca i način razmišljanja”, istaknula je Sabljak.

“Cijeli rad službe predivno je svjedočanstvo puno iznenađenja i milosti. Više puta se dogodilo da je netko izrekao potrebu obitelji o kojoj brine, a drugi član službe odgovorio na tu potrebu jer je u tom trenutku imao baš taj predmet za darivanje. Kroz rad službe primjećujemo Božju providnost koja nas prati na svakom koraku u svakom danu. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu obiteljima o kojima brinemo tako što će donijeti hranu, odjeću ili darovati novac. Trenutno ih ima 12 među kojima je nekoliko mnogobrojnih s više djece”, zaključila je Sabljak.

Dodajmo da svoju donaciju možete donijeti večeras 12. veljače u 20 sati poslije molitve krunice na Kamenitim vratima u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja