Budi dio naše mreže

Ključna riječ: novi-nadbiskup-i-nuncij

PRIJATELJI I KOLEGE Dr. sc. Matulić: Bilo je pitanje vremena kad će mons. Jozić biti imenovan biskupom!

"Znali smo mu u šali reći da ako ne napravi neku veću nepromišljenost, da mu biskupska služba ne gine. Neke službe jednostavno stave čovjeka na taj kolosijek i prirodno je očekivati ovakav rasplet stvari pa se zahvaljujući Providnosti, zahvaljujući okolnostima, može i pretpostaviti neka iduća životna postaja", za Hrvatsku katoličku mrežu o svom je školskom i studentskom kolegi posvjedočio dr. sc. Tonči Matulić.

Triljski župnik don Stipe Ljubas: mons. Jozić nije zaboravio rodni Trilj

U nedjelju, 3. veljače, u rodnoj će župi mons. Ante Jozića u Trilju pjevati „Tebe Boga hvalimo“ kao izraz zahvalnosti Bogu i papi Franji što je svećenika Cetinskoga kraja odlučio imenovati nadbiskupom postaviti na službu apostolskoga nuncija u Obali Bjelokosti – saznali smo od župnika župe sv. Mihovila i Cetinskoga dekana don Stipe Ljubasa koji je za Hrvatsku katoličku mrežu kazao kako je Ante Jozić u toj župi kršten, pričešćen i krizman.

Nepoznati detalji iz života novog nadbiskupa i nuncija mons. Ante Jozića!

Crkvu u Hrvata na blagdan Svijećnice obradovala je vijest da je papa Franjo 2. veljače imenovao svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. dr. Antu Jozića, nadbiskupom i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Iz Splitsko-makarske nadbiskupije, a uime svih vjernika, Bogu posvećenih osoba i svećenika, najiskrenije su čestitali mons. Joziću na povjerenju koje mu je iskazao papa Franjo imenovavši ga nadbiskupom i nuncijem. Hrvatska katolička mreža pridružuje se čestitkama i donosi neke nepoznate detalje iz života mons. Jozića.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja