Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nakladna-zadruga-ognjiste

Jesen – pravo vrijeme za novo i dobro štivo iz pera Karle Kolesarić

Jesen je jedno od boljih razdoblja u godini, inače za sve izdavače, pa tako i za naše hrvatske nakladnike za nova izdanja koja HKM redovito preporuča svojim čitateljima zahvaljujući nakladnicima poput, primjerice, Ognjišta koji imaju i svoju Chesterton knjižaru.

Najnoviji 'Heretici' o 'božanskoj neozbiljnosti'

Zahvaljujući Nakladnoj zadruzi Ognjišta ovaj put Hrvatska katolička mreža izdvaja za vas poglavlje iz njihove najnovije objavljene knjige 'Heretici' u kojoj se Gilbert K. Chesterton obračunava s izvjesnim Josephom M. McCabeom, engleskim piscem i govornikom o slobodoumlju, koji je neko vrijeme bio rimokatolički svećenik.

"Napoleon od Noting Hilla” Gilberta K. Chestertona - katolici moraju stajati između dviju krajnosti

„Ljudska rasa, kojoj veliki broj mojih čitatelja pripada, igra se dječjih igara od samoga početka, a vjerojatno će to činiti i do samoga kraja, što je gnjavaža za ono nekoliko ljudi koji su odrasli”, piše Chesterton u uvodu romana koji je poziv da katolici moraju stajati između dviju krajnosti: prevelike žestine i prevelike ravnodušnosti, jer katolička vjera nije ni stroga, ni neosjetljiva, već radosna. Osobina radosti zahtijeva u jednakoj mjeri ozbiljnost i veselost. Katolici se moraju šaliti, a zatim iskreno zahvaliti Bogu za šalu.

Chesterton: "Dvanaest muškaraca"

Gilbert Keith Chesterton, katolički klasik i apologet, napisao je, uz drugo, 80 knjiga, 200 priča i 4000 eseja. Njegova djela naklada Ognjište objavljuje za hrvatsko govorno području, sada i putem HKM-a donosimo neke isječke, te također prigodne ponude o čemu pročitajte na samom kraju teksta, a iz knjige 'Sitnice koje život znače' pročitajte u ovoj prigodi Chestertonovu kolumnu 'Dvanaest muškaraca'.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja