Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nada

Sinko, preteško je tvoje breme

Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa, govori nam Gospodin u Evanđelju po Ivanu. Je li stvarno tako? Pretjeruje li Isus (kao i obično)?

Benediktinac Anselm Grün: Nada znači otvoriti oči za stvarnosti

Prema riječima poznatog benediktinskog svećenika iz Münsterschwarzacha i autora bestselera Anselma Grüna nada ne znači zažmiriti. Umjesto toga, znači da moramo otvoriti oči za stvarnosti, rekao je redovnik za minhenski „Abendzeitung“ u utorak 2. siječnja, prenosi Vatican News.

Blažena Djevica Marija novu godinu unaprijed ispunja nadom

Bilo da vas brine politika, vaša obiteljska situacija, ekonomska pitanja, Crkva ili bilo što drugo, zamislite svetu obitelj. Što god da vas plaši u godini koja je pred vama, Marija je ovdje kao prava majka da vam kaže da će sve biti u redu. 

BAKA MILA MARIĆ PORUČUJE Bez Boga nema ništa

Božić je svetkovina prožeta radošću i svjetlom, ali je teško održati takvo raspoloženje u samoći, bolesti i starosti bez nekoga s kim bi se mogao razmijeniti dar ili zagrljaj. Baku Mila Marić za Katolički tjednik otkrila je kako je radost nepresušan izvor. U nastavku pročitajte gdje pronalazi utjehu i hrabrost za svaki dan.

Sve je izgubljeno? Osloni se, On te čeka.

Što je to vjera? Kako vjerovati? Kome vjerovati i zašto? Na treću nedjelju došašća, kada nam Crkva na poseban način poručuje – radujte se, kao da dobivamo razlog više za vjerovati. Kao da dobivamo ono malo nade koje nam je u nekim trenucima života toliko presudno i potrebno.

Kako nam advent može pomoći u liječenju dosade?

Lako nam u današnjem svijetu postane dosadno. Ne samo u sadašnjem trenutku, već i u životu općenito. Došašće je vrijeme kada se možemo prisjetiti da je život pun smisla i svrhe, putujući prema budućnosti pune nade.

VIDEO Pazite na svoje misli

U nastavku vam donosimo video u kojem đakon fra Mario Berišić na zanimljiv način objašnjava kako često nesvjesno djelujemo i prouzrokujemo si razne nevolje.

3 sveca koji su pobijedili ovisnost

Priče ovih svetaca svjedoče o tome da nas naše ovisnosti i neuspjesi ne definiraju. Osim toga, njihovi životi i u naš život mogu unijeti nadu.

Što je to krepost ufanja?

Ufanje (nada) je bogoslovna krepost po kojoj čeznemo za nebeskim kraljevstvom i vječnim životom kao za svojom srećom, stavljajući svoje pouzdanje u Kristova obećanja i oslanjajući se ne na svoje sile, nego na pomoć milosti Duha Svetoga.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja