Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nada

Jaslice i križ ukazuju na isto

Nije toliko Njegovo rođenje bacilo sjenu na Njegov život i tako dovelo do Njegove smrti; radije je da je Križ bio tu od početka, i bacao je svoju sjenu unazad na Njegovo rođenje.

Krist Kralj, nada Crkve!

Obraćeni kriminalac uči nas da ne uzmičemo ili odstupimo od povjerenja u Isusovo Kraljevstvo, bez obzira što vidimo u ovom životu. Jednog dana, kao što nas jučerašnja svetkovina Krista Kralja uvjerava, ono što se sada može vidjeti samo vjerom bit će očitovano svima. To je veličanstvena nada Crkve!

Nauk Benedikta XVI. o čistilištu

Nijedan čovjek nije otok, sam za sebe. Naši životi povezani su jedan s drugim, kroz nebrojene interakcije međusobno su povezani. Nitko ne živi sam. Nitko ne griješi sam. Nitko se ne spašava sam.

DON ANTUN NIŽETIĆ Život bez nade pretvara se u pakao

Da bi primio vječnost u sebe, da bi primio neumornu ljubav i nadu u sebe, moraš primiti Boga. A Bog je ovaj ludi način ljubavi. Svetim postaje onaj u kome se vidi ta nadnaravna ljubav koja dolazi od Boga, koja nije neka ljudska dobrota, mora biti Božja. 

Nada je srce na nebu, a ne glava u oblacima

Teološka vrlina nade ne počiva samo na stvarnosti da čeznemo za ispunjenjem u životu, već da će ta čežnja biti definitivno odgovorena u Bogu, u nebu.

PAPE O KREPOSTI UFANJA Biti kršćanin znači biti čovjek nade

"Kad Bog ostane po strani, niti jedna stvar koja nas se doista tiče ne može naći stabilno mjesto, sve naše velike i male nade počivaju na praznini. Da bismo "odgajali u nadi", kao što predlažemo (…), prije svega je potrebno otvoriti svoje srce, svoj um i čitav svoj život Bogu, kako bismo među braćom bili njegovi istinski svjedoci", kazao je papa Benedikt XVI. na otvaranju kongresa Rimske biskupije posvećene temi "Odgajati u nadi".

Katedrala sv. Ilije, teško oštećena u sirijskom ratu, napokon obnovljena zahvaljujući zajedništvu i vjeri

"Katedrala je znak nade, poruka obnove, ne samo obnove kamenja, nego zajednice (...) Zahvaljujući velikodušnosti donatora, suradnji i solidarnosti, ponovo je rođena. Naime, sudjelovala je zajednica, odnosno tijelo Kristovo raspršeno u svijetu i to je za nas znak velikog zajedništva", naveo je među ostalim, za Radio Vatikan, maronitski nadbiskup u Alepu Joseph Tobij.

Biblijski stihovi koji donose nadu u budućnost

Iako mi ne možemo biti sigurni što sutra sa sobom nosi, možemo se pouzdati u savršeno znanje Boga. Kada mi sumnjamo i nesigurni smo Bog zna kamo put vodi. Pročitajte biblijske stihove koje smo izdvojili kao potvrdu da Kristov put u sebi sadrži dobrobit za čovjeka.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja