Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nacionalni-katehetski-ured-hbk

Pobjednici kviza "Pametna pitanja za pametne glave" na nagradnom putu u Rim

Putovanje je realizirano pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije, a u organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda i suradnji s turističko-hodočasničkom agencijom "Kraljica mira". Prepuni dojmova koje Vječni grad, sa svojom bogatom povijesti (posebno za nas kršćane) ostavlja u svakom hodočasniku, teško je izdvojiti nešto posebno.

Pobjednici ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade zajedno će ljetovati na Korčuli

U HKR-ovoj emisiji "Novi valove dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić, u utorak 8. lipnja, tema je bila Vjeronaučna olimpijada, a gostovali su tajnica Nacionalnog katehetskog ureda HBK Anita Vranić te učenici sudionici Državnog natjecanja iz vjeronauka Paola Jakešević i Josip Šarec.

Mons. Ivica Pažin: Vjeroučitelji su u aktualnoj krizi jedini pravi nositelji kršćanske poruke u odgojno-obrazovnim institucijama

Želio je biti jednostavan svećenik, a posljednjih dva desetljeća mons. Ivica Pažin radost svoje svećeničke službe dijeli s djelatnicima Hrvatske biskupske konferencije. Iako ga je zanimala fundamentalna teologija prihvatio je odluku biskupa i doktorirao je katehetiku, a brojne službe dovele su ga na mjesto predstojnika Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije. Aktualna pandemije koronavirusa pokazala mu da su pravi nositelji kršćanske poruke u odgojno-obrazovnim institucijama u ovom trenutku jedino vjeroučitelji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja