Budi dio naše mreže

Ključna riječ: na-valovima-dobrote

Dragovoljac Domovinskog rata slobodno vrijeme provodi pomažući starijim i nemoćnim osobama

"Moji koraci su drugačiji kada odlazim napraviti nešto za udrugu Kap dobrote. Sve što radim daje tijelu i duši polet koji dolazi s neba i sa zemlje. To nije napor kad znam da radim bez ikakvog interesa za brata čovjeka, ali uvijek imajući na umu da sam ja, kao i svi mi, u jednom trenutku života tražio pomoć od poznatih i/ili nepoznatih ljudi. Mi ćemo u jednom trenutku, danas ili sutra za svoje potrebe tražiti pomoć. Onda smo i dužni pomoć pružati onima kojima je ona potrebna te pritom smatrati i ponašati se kao da ne činimo nešto posebno, nego vraćamo svoj dug", rekao je volonter udruge "Kap dobrote" Vinko Franković.

 „Upletimo se“ za beskućnike u gradu Zagrebu

Udruga i centar OZANA te njihov Štrikeraj cafe, zagrebačka udruga i ustanova koje provode programe za mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i djecu s teškoćama u razvoju, pokrenuli su humanitarnu akciju „Upletimo se“ kojom nastoje olakšati najhladnije dane u godini jednoj od najpotrebitijih skupina u gradu Zagrebu - onima koji su zbog životnih neprilika ostali bez svog doma. Ravnateljica Udruge Vjera Lukavečki, povodom projekta „Upletimo se“, gostovala je u emisiji HKR-a „Na valovima dobrote" urednice Snježane Kirinić Grubić.

Poticajna životna priča u pravo, korizmeno, vrijeme!

U emisiji "Na valovima dobote" Hrvatskoga katoličkog radija donijeli smo toplu priču iz ratne 1993. godine. Obitelj Gusić iz Velike Gorice ponudila je toplinu svoga srca i svoga doma trudnoj ženi koja se našla u teškoj životnoj situaciji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja