Budi dio naše mreže

Ključna riječ: muzej

Betina – mjesto hrvatske drvene brodogradnje

Vrhunac umijeća betinskih brodograditelja je betinska gajeta, drveni brod od 5 do 8 metara dužine i 2 do 2,6 metara širine, s jednim jedrom. Umijeće gradnje ovog broda Ministarstvo kulture RH uvrstilo je u Registar kulturnih dobara RH kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Više o betinskoj gajeti, umijeću drvene brodogradnje te aktivnostima Muzeja u Betini koji je usmjeren prema očuvanju i promoviranju tradicijske drvene brodogradnje, saznali smo od kustosice muzeja mr. sc. Sandre Barešin.

MUZEJ S KAUČA On line program Etnografskog muzeja Zagreb

Etnografski muzej Zagreb poziva posjetitelje na virtualno druženje kroz koje će upoznati i naučiti mnogo zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine. Svaki utorak, četvrtak i subotu tijekom mjeseca travnja. U današnjem druženju doznajte, između ostaloga, tko je bio Andrija Štampar i koje su njegove higijenske preporuke aktualne i danas.

U Karlovcu otvoren Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj

Na otvorenju Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je u petak da to nije bila samo jedna od brojnih crta obrane Hrvatske tijekom Domovinskog rata, nego simbol pobjede za cijelu Hrvatsku.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja