Budi dio naše mreže

Etnografski muzej Zagreb poziva posjetitelje na virtualno druženje kroz koje će upoznati i naučiti mnogo zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine. Svaki utorak, četvrtak i subotu tijekom mjeseca travnja. U današnjem druženju doznajte, između ostaloga, tko je bio Andrija Štampar i koje su njegove higijenske preporuke aktualne i danas.

/ kv

Na Facebook stranici Etnografskog muzeja osmišljen je program edukativnog sadržaja i za odrasle i za djecu.

UTORKOM – program za odrasle. Virtualno predstavljanje „predmeta s pričom“ iz izložbe Blago Etnografskog muzeja koja je postavljena 2019. godine povodom proslave 100. godina muzeja.

ČETVRTKOM – program za odrasle. Vrijeme za čitanje uz najpopularnije kataloge Etnografskog muzeja. Saznajte kako su se liječili naši stari; naučite više o opancima, cokulama, salonkama, borosanama, …; kako su se mijenjala značenja boja tijekom stoljeća i zašto su djevojke mladićima poklanjale crvene pisenice, …

SUBOTOM – radionice za djecu i roditelje i sve koji vole svojim rukama stvarati, oslikavati i izrađivati zanimljive predmete. Bliži nam se vrijeme Uskrsa pa ćete imati prilike naučiti neke od tradicijskih tehnika izrade pisanica, poručuju iz Etnografskog muzeja.

Foto: Etnografski muzej Zagreb

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja