Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi-katolici

Što učiniti kada stvari ne idu po planu, kada ništa nije kako si zamislio?

"Nisu li svijet i čovjek božanska slika koju je On u trenutku svoje inspiracije ljubavi naslikao s najvećom nježnošću i stvorio je sve do najsitnijih detalja savršenu? Nije li bila spremna na divljenje? I onda je netko došao i prolio sok po toj slici i uništio je i sad Bog pokušava uvijek iznova ispraviti, sjećajući se njenog početnog sjaja i ljepote, znajući što je mogla biti. Tada se postavlja jedno pitanje - kada nešto više ne možeš pretvoriti u nešto što je bilo, nego ispada nanovo nesavršeno unatoč svim ispravljanjima, što ćeš učiniti?", pročitajte u ostatku priče koju donosimo s portala Mladi Katolici.

Što ti prijatelju znači vjera ako je ne živiš?

„Vidiš, prijatelju, dani brzo prolaze i svakim danom smo sve bliže kraju ovozemaljskog života. Na nama je kako ćemo ovom zemljom proći i što ćemo donijeti pred Gospodina. Ne dopusti sebi da dođeš praznih ruku", stihovi su autorice Nikoline Glasnović koje je podijelila na portalu Mladi Katolici.

Ovo je kraj svijeta. Jesi li spreman izgraditi novi?

"Kakvom svijetu je došao kraj? Svijet zagađenja, svijet užurbanosti? Je li to bio tvoj svijet", pita se Domagoj Mandurić na portalu Mladi Katolici te poziva na promišljanje jesmo li spremni izgraditi novi, bolji svijet.

Gdje je Bog?

Gdje je Bog u trenucima kad se ruši cijeli naš svijet? Kad gubimo tlo pod nogama? Kad stvari izmaknu kontroli? Kad se sve ono planirano i željeno ne ostvaruje? Kad si usamljen i među svim tim ljudima koji te okružuju, kad nema nikoga da ti obriše suze, da te sasluša i shvati?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja