Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mike-schmitz

3 koraka kako se riješiti grijeha koje neprestano ponavljamo

Vjerojatno svi imamo iskustvo da iz ispovijedi u ispovijed ponavljamo jedne te iste grijehe. Često se zbog toga osjećamo bespomoćnima, no o. Mike Schmitz, američki rimokatolički svećenik, govornik, autor i podcaster, kaže da se kroz tri koraka možemo toga osloboditi.

Vlč. Mike Schmitz: "Ovo je vrijeme mučenika"

Na Facebook stranici izdavačke kuće "Kyrios" objavljen je kratki video vlč. Mikea Schmitza koji govori o spremnosti na borbu za Crkvu i u Crkvi. U nastavku prenosimo njegovo promišljanje.

Budimo zadovoljni i sigurni živeći u nesigurnosti. Bog je s nama!

“Ti znaš što Bog želi da učiniš danas. Već ti je objavljeno. No, ako ti nije otkrio što želi za tvoj život, ne brini. Ne moraš odgovoriti na pitanje koje ti Bog nije postavio. Naša sigurnost nije u tome da nam On govori što učiniti na svakom koraku, naša sigurnost je u tome da je On s nama”, poručuje otac Mike Schmitz u svome promišljanju o životnom pozivu.

Koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija?

"Autoritet znači da nas Crkva može poučavati. Ona ima autoritet da nas poučava. Crkva ima tu sposobnost u imenu Isusa, snagom Duha Svetoga, za slavu Boga Oca. Crkva nam može reći: Ovo je istina, a ovo nije istina", rekao je otac Mike Schmitz, pojašnjavajući koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija.

Trebamo li na ispovijedi govoriti koliko smo dobri ljudi?

Katolički svećenik otac Mike Schmitz je za Ascension Presents promišljao o ispovijedi. Voli slušati ispovijedi ne zato jer mu se sviđa "prljavo rublje", nego jer je ispovijed mjesto pobjede, mjesto gdje se ljudi uvijek vraćaju Isusu. "Jedva da se ičega sjećam što čujem u ispovijedima. To zovem božanskom amnezijom", rekao je otac Mike u videu koji donosimo na kraju teksta.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja