Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mike-schmitz

Budimo zadovoljni i sigurni živeći u nesigurnosti. Bog je s nama!

“Ti znaš što Bog želi da učiniš danas. Već ti je objavljeno. No, ako ti nije otkrio što želi za tvoj život, ne brini. Ne moraš odgovoriti na pitanje koje ti Bog nije postavio. Naša sigurnost nije u tome da nam On govori što učiniti na svakom koraku, naša sigurnost je u tome da je On s nama”, poručuje otac Mike Schmitz u svome promišljanju o životnom pozivu.

Koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija?

"Autoritet znači da nas Crkva može poučavati. Ona ima autoritet da nas poučava. Crkva ima tu sposobnost u imenu Isusa, snagom Duha Svetoga, za slavu Boga Oca. Crkva nam može reći: Ovo je istina, a ovo nije istina", rekao je otac Mike Schmitz, pojašnjavajući koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija.

Trebamo li na ispovijedi govoriti koliko smo dobri ljudi?

Katolički svećenik otac Mike Schmitz je za Ascension Presents promišljao o ispovijedi. Voli slušati ispovijedi ne zato jer mu se sviđa "prljavo rublje", nego jer je ispovijed mjesto pobjede, mjesto gdje se ljudi uvijek vraćaju Isusu. "Jedva da se ičega sjećam što čujem u ispovijedima. To zovem božanskom amnezijom", rekao je otac Mike u videu koji donosim na kraju teksta.

Grijesi su smeće, svećenici Božji smetlari, a ispovijed mjesto Isusove pobjede!

"U ispovijedi Gospodin vraća svoju djecu kući. Ispovijed je mjesto pobjede. Mene nije briga je li osobi prvi put da ispovijeda određeni grijeh ili im je dvanaest tisuća i prvi put da su ispovjedili određeni grijeh. Svaki put kada dođete na ispovijed, to je Isusova pobjeda", rekao je otac Mike Schmitz te naglasio kako ispovjedaonica nije mjesto obeshrabrenja ili neuspjeha, već mjesto Isusove pobjede.

Znate li koja je razlika između krivnje i srama?

Borite li se s krivnjom? Osjećate li sram? Kad se ispovjedimo krivnje više nema jer nam je grijeh oprošten, no ponekad i dalje osjećamo sram. Zašto je to tako, pita se otac Mike Schmitz i daje odgovor.

Sve dok je naše srce slobodno od ogorčenosti, mi smo u svojoj nutrini slobodni!

"Moja je poruka svima – učinite sve što je u vašoj moći da se oduprete ogorčenosti i gnjevu! Možda nećete moći utjecati na ono što se događa, no sve dok je vaše srce slobodno od ogorčenosti i gnjeva, vi ste u svojoj nutrini slobodni", rekao je otac Mike Schmitz, istaknuvši kako unatoč životnim poteškoćama svatko ima sposobnost slobodno odabirati i donositi odluke.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja