Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marin-strmota

ARGUMENTI: "Toliki gubitak stanovništva je poraz svih poraza!"

U Argumentima HKR-a razgovaralo se o katastrofalnim demografskim trendovima u Hrvatskoj i razlozima iseljavanja građana nakon što je Državni zavod za statistiku objavio rezultate popisa stanovništva koji su pokazali da nas u samo deset godina ima 400 tisuća manje. S obzirom da su rezultati objavljeni uoči 30. obljetnice međunarodnog priznanja naše zemlje oni su i egzaktno pokazali da je Hrvatska povijesni uspjeh stvaranja države uspjela pretvoriti u neuspjeh jer ljudi iz nje odlaze. Od 1991. godine Hrvatska je izgubila čak 900 tisuća ljudi, a Slavonija 30 posto svog stanovništva. Gosti Argumenata bili su ugledni demograf Marin Strmota, novinar, kolumnist i politički analitičar Ivica Granić i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić.

U Hrvatskoj nedostaje kultura koja podupire obitelji

Demografska problematika u Hrvatskoj u svijetlu Socijalnog nauka Crkve bila je tema emisije "Socijalni govor Crkve", u četvrtak, 4. veljače. Emisiju priređuje Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK, a uređuje i vodi stručni suradnik Centra Zvonimir Ancić. Gostovali su dr. Marin Strmota, docent s katedre katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. Ivan Malbašić, docent na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Udruge obitelji 3Plus.

"Kao narod izumiremo ubrzano, a ove ćemo godine imati i najmanje rođene djece ikad"

Demografsko propadanje Hrvatske, bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u srijedu koju je vodio i uredio Vlatko Ojvan. O ubrzanom trendu izumiranja i hitnim mjerama koje treba poduzeti govorili su državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, demograf i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Marin Strmota te predsjednik udruge "Obitelj 3 plus" Ivan Malbašić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja