Budi dio naše mreže

Ključna riječ: makedonija

Biskup Palić o Papinom posjetu Sjevernoj Makedoniji: "Svi koji prate pontifikat pape Franje znaju da je Papi posebice stalo do malih, rubnih zajednica"

"Papa je suveren jedne države, ali neupitno i moralni autoritet današnjega svijeta. Stoga je Papin pohod jednoj državi bez sumnje ohrabrenje, poticaj i podrška toj državi i tome društvu na njegovu putu, konkretno makedonskom društvu na putu prema zajednici europskih država i rastu demokracije", naveo je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup Petar Palić na videokonferenciji u povodu prve obljetnice povijesnog apostolskog pohoda pape Franje Sjevernoj Makedoniji, na kojoj je uz njega, među ostalima, sudjelovao i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Pogledajte misnicu pape Franje za misno slavlje u Skoplju

Papa Franjo će u glavni grad Makedonije stići iz Sofije, glavnog grada Bugarske, gdje se nalazi na prvom dijelu svog 28. apostolskog pohoda. Na dolasku u Skoplje dobit će dar u obliku misnice u kojoj će predvoditi misno slavlje na trgu Makedonija. Kazula ili misnica je najgornja misnikova haljina. Naziv kazula dolazi od riječi casa=kuća, jer je u prošlosti imala formu dugačkog ogrtača u obliku zvona, a na vrhu se nalazio samo otvor za glavu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja