Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka-terezija

Pobliže upoznajte Misionarke ljubavi

U Skopju je 26. kolovoza 1910. rođena Agnes Gonxha Bojaxhi – djevojčica koju će svijet upoznati kao Majku Tereziju, a Crkva ju uzdići na čast oltara. Majka Terezija sastavila je pravila za prvih dvanaest sestara koje su sačinjavale novu družbu, Misionarke ljubavi. Na blagdan Gospe od krunice, 7. listopada 1950., Rim je odobrio pravila, a već godine 1965., dekretom Kongregacije za redovnike Decretum laudis, Misionarke ljubavi priznate su kao Družba sestara papinskog prava. Više o Misionarkama ljubavi pročitajte u tekstu.

Ljubav prema Euharistiji šest svetaca

Euharistija je "izvor i vrhunac" našega života, kako je svijet često podsjećao sveti Ivan Pavao II. Bilo bi dobro ugledati se na primjer svetaca kako bismo naučili o njihovoj odanosti Kristu u Euharistiji i kako možemo najbolje nasljedovati njihovu odanost Isusu.

Za mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko mi je važniji od tebe. Žeđam za tobom

"Ako se osjećaš nevažnom u očima svijeta, to uopće nije važno. Za mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko mi je važniji od tebe. Žeđam za tobom. Otvori mi srce, dođi k meni, žudi za mnom, daruj mi svoj život. I dokazat ću ti koliko si važna, vrijedna, dragocjena mome Srcu. Zar ne shvaćaš da moj Otac već ima savršen plan kako promijeniti tvoj život, počevši od ovog trenutka? Vjeruj mi, moli me svaki dan da dođem i preuzmem nadzor nad tvojim životom i ja ću to učiniti. Obećavam ti da ću u tvome životu učiniti čudesa svoje ljubavi. Zašto bih to učinio? Zato što toliko silno žeđam za tobom. Sve što tražim od tebe je da mi se potpuno predaš. Ja ću učiniti sve ostalo", riječi su meditacije koju je napisala Majka Terezija. Uronite u ovu meditaciju, koju vodi fra Augustin Čordaš, i otvorite svoje srce Gospodinu.

Nobelovka mira rođena na današnji dan: Volite siromašne i ne okrećite im leđa jer ako njima okrenete leđa, okrenuli ste ih i Isusu!

"Zahvalna sam i sretna što ovu nagradu mogu primiti u ime gladnih, golih, onih bez domovine, bogalja, slijepih i bolesnih od lepre. U ime svih onih koji se osjećaju nepoželjnima, nevoljenima, nezbrinutima, u ime onih koji su isključeni iz našeg društva", rekla je sv. Majka Terezija, primivši Nobelovu nagradu za mir 10. prosinca 1979. u Oslu. Njezin nadahnuti govor prenosimo u cijelosti.

Žene u Indiji naučile su prirodno planirati obitelji zahvaljujući Majci Tereziji

Uspjeh Misionarki ljubavi u poučavanju siromašnih žena u Indiji da koriste prirodno planiranje obitelji podsjetnik je da žene svakog socioekonomskog statusa mogu naučiti prirodne izmjene plodnosti i neplodnosti u vlastitom tijelu i tako te informacije mogu koristiti za planiranje svojih obitelji na način koji poštuje dostojanstvo cijeloga ljudskog života.

Pročitajte poruku koju je Majka Terezija uputila ženama o njihovoj jedinstvenosti, majčinstvu i ljubavi

"Bog je stvorio svakoga od nas, svako ljudsko biće, za veće stvari – da voli i da bude voljeno. No, zašto nas je Bog stvorio neke kao muškarce, a neke žene? Zato što žena daje jednu sliku Božje ljubavi, a muškarac drugu sliku te iste ljubavi. Oboje su stvoreni za ljubav, ali svako od njih na drukčiji način. Žena i muškarac dopunjuju jedno drugo i zajedno upućuju na Božju ljubav potpunije nego što to mogu učiniti sami", poručuje sv. Majka Terezija u pismu upućenom ženama.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja