Budi dio naše mreže

Ključna riječ: lourdes

Povijest vojnog hodočašća hrvatske vojske u Lourdes

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Lourdes započelo je svetom misom u subotu 10. svibnja u zagrebačkoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu. Vojno-redarstveno hodočašće iz Hrvatske u Lourdes posljednji put je održano 2019. godine. U povodu vojnog hodočašća hrvatske vojske koje se održava do 17. svibnja ove godine donosimo kratki pregled povijesti vojnog hodočašća u Hrvatskoj i svijetu.

Tko je bila sv. Bernadette Soubirous?

Sv. Bernadette Soubirous, vidjelica Gospe Lurdske, preminula je u 35. godini života, 16. travnja 1879. Gledajući život ove djevojke, možemo uočiti primjer poniznosti i povjerenja.

LOURDES Kronologija ukazanja maloj vidjelici Bernadette Soubirous

Prvo od 18 ukazanja naše Gospe u Lurdu dogodilo se 11. veljače 1858. Tijekom ukazanja i nakon njih, Bernadette Soubirous je postala osoba kojoj su se divili, smatrali su ju važnom, ali su ju i odbacivali! Njenim je roditeljima sve to veoma teško palo. Kako su se ovi jadni ljudi mogli braniti od prijetećih pritisaka javnosti! Međutim, Bernadette je ostala posve normalna. Jednostavna, poštena i odana djevojčica. Ostala je mirna i veoma otvorena duha obzirom na istraživačke postupke crkve i svjetovnih vlasti, odlučno se opirala njihovu bezobzirnom ustrajavanju, dok im je stalno morala ponavljati o ukazanjima ono što je već rekla.

Pet mjesta koje bi svaki katolik trebao posjetiti

Za ljubitelje putovanja i katolike općenito portal Hrvatske katoličke mreže predlaže pet mjesta koje bi svaki katolik trebao posjetiti zbog njihove važnosti za Katoličku crkvu i zajednicu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja