Budi dio naše mreže

U Župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku od 1. do 3. rujna 2023., održan je prvi Ljetni oratorij. Na oratoriju su sudjelovala djeca od 3. do 6. razreda osnovne škole.

/ mp/IKA

U tri dana imali su priliku bolje se upoznati, igrati se, sudjelovati na radionicama i u grupnom radu gdje su obrađivali teme biblijskih osoba odnosno Mojsija, Noe i Abrahama. Sudjelovali su i u timskom radu te kreativno približili teme radionica na svoj dječji način. Cilj je bio igrom i smjehom djecu približiti Bogu što su djeca svojim dojmovima i veseljem na licima i potvrdila. 

Oratorij je počeo kao ideja kapelana Nikole Klemena koji je motivirao animatorice Mariju Magdalenu Purgar, Miju Škugor i Matildu Hasenay za rad s djecom. Uz veliku podržku župnika Filipa Perkovića i novog župnog vikara Domagoja Brkića, djevojke su zajedno s volonterima (Katarina Rade, Karlo Kraml, Luka Žeravica , Marin Gelo i Dora Puragr) djeci omogućile prekrasna tri dana u druženju sa prijateljima i Isusom. Nakon mnoštva prekrasnih komentara djece i zahvalnih roditelja može se reći da je oratorij itekako ostvario svoj cilj te da će se nastojati održavati i ubuduće.

Ljetni oratorij u Župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja